Bernát András Szalag architektúrák című kiállításának meg...

A38
Budapest
2014
szeptember 16.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

Bernát András képeinek 2010 óta alapvető strukturális eleme az egye...

Bernát András képeinek 2010 óta alapvető strukturális eleme az egyenes vonal. Festészetében azt vizsgálja, hogy az egyenes vonalú ecsetvonásokról visszaverődő fénnyel hogyan, és milyen bonyolult virtuális téri, plasztikai rendszereket tud létre hozni. 

A legutoljára, a 2012-ben „Kristály architektúrák“ címmel megrendezett kiállításon, már ezeket az egyenes ecsetvonásokkal megfestett képeket állították ki. Itt az egyszerű szalag motívumok egyenesei legyezőszerűen szétterülve, egymás szalagjait metszve hoztak létre kristályszerű tereket.

A művész az elmúlt évben, folytatva a 2010-ben elkezdett munkát, az egyszerű szalagokból kiindulva organikus architektúraszerű térelemeket képez. A 2014 szeptemberében nyíló kiállításon ezeket a fesményeket fogják nagyobb méretben is kiállítani.

A legfrissebb festményeken is megjelenik a ‘90-es évek végén, kétezres évek elején festett képeinek (Objektumok) hullám motívuma, de a legújabb képeken a hullámzásra merőlegesek ecsetstruktúrák új geometriát hoznak létre, melyeknek formavilága sokkal gazdagabb lehetőségeket rejt magában, az alkotói folymat kevésbé kötött. 

Az a fajta téri absztrachálás, ami Bernát képein az utóbbi időkben újra megjelenik olyan képzetet ébreszt a nézőben, mintha ezekben a virtuális terekben nem működne a gravitáció.

Bernát Andrásnak immáron ötödjére rendez kiállítást a K. Petrys. 

A kiállítást Mélyi József művészettörténész nyitja meg.

A megnyitón a ::pulpo!::live:act:: zenél.

A kiállítás szeptember 28-ig megtekinthető.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

A38
Budapest, 1117 Petőfi híd budai hídfő

Hozzászólások