BME Management Szakkollégium (MSZK)

BME
Budapest
50 tag
Csatlakozz Te is
1986
Alapítás éve
115 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM (MSZK) egy olyan önálló, nonprofit, független szervezet, mely lehetővé teszi tagjai és a budapesti mérnök és közgazdász hallgatói számára a menedzsment- és vezetői ismeretek átlagon felüli elsajátítását és ezeknek gyakorlatban, projektjeinkben való alkalmazásával a tapasztalatszerzést.
Célunk, hogy minőségi szolgáltatásainkkal elősegítsük a hallgatók szakmai és személyes fejlődését, és mindehhez egy értékes csapatot biztosítsunk. Törekszünk arra, hogy ez a tudás ne csak karrierjüknek adjon biztos alapot, hanem egész életüket sikeressé tegye.

1986-ban alakult öntevékeny diákszervezetünk nem a szó hagyományos értelmében vett szakkollégium. Leadership Playground koncepciónk (mely 2010-ben helyet kapott a Kairos Society new york-i konferenciáján a világ 100 leginnovatívabb üzleti ötlete között) képezi egyedülálló képzési rendszerünk alapját, melynek célja szakterülettől függetlenül átadni a jó vezetők számára elengedhetetlen tudást. Mindezt elméleti tudást nyújtó képzéseink, készségfejlesztő kurzusaink és tréningjeink, továbbá az elsajátított tudás gyakorlati alkalmazásának lehetősége biztosítja. Széleskörű tevékenységünk ideális terep a menedzsment bármely területének közelebbi megismeréséhez. A területek vezetői nagy felelősséggel és széles döntési jogkörrel rendelkeznek, így megtapasztalhatják, hogy milyen egy csapat élén, adott erőforrásokból gazdálkodva elérni a kitűzött célokat. Hasonló gyakorlati tudásra tehetnek szert projektvezetőink is, akik a szakkollégium által szervezett nagyobb jelentőségű rendezvényekért felelnek.

A gyakorlati tevékenységünk eredményeként számos olyan programot is szervezünk, amelyek bármely egyetemista számára nyitottak:

PROJEKTMENEDZSMENT KLUBDÉLUTÁN (PRO Klub): A BME Híradástechnikai Tanszékkel közösen szervezett, havonta megrendezésre kerülő eseménysorozatot célja, hogy az egyetemi hallgatók olyan szakemberekkel ismerkedhessenek meg, akik a menedzsment és a projektmenedzsment területéről sikereiknek és tapasztalataiknak köszönhetően hiteles képet tudnak nyújtani.

ESET: A program célja egy olyan esettanulmányi verseny megrendezése, amely kezdők és haladók számára is kihívást jelent. Versenyeinket megelőzi egy felkészítő képzés, amelynek során a résztvevők megismerkedhetnek az esetmegoldással, annak alapvető vagy haladó eszközeivel, ezáltal hasznos felkészítést biztosít a versenyen való részvételre.

SZAKMARATHON: A 2008 óta megrendezett program célja, hogy az egyetemi hallgatóság számára valódi szakmai párbeszédet biztosítson az üzleti élet különböző területein már bizonyított szakemberekkel. Igyekszünk minden évben a hallgatókat legjobban érdeklő aktuális témát megválasztani, így az elmúlt két évben a startupok világát és Budapest dinamikusan fejlődő oldalait (közlekedés, innovatív és zöld irodák, gasztronómia és szórakozás) helyeztük középpontba.

MENEDZSMENT AKADÉMIA: 1989 óta évente megrendezett nyári, szakmai táborunk célja, hogy a résztvevők számára közösségi élményt nyújtson, miközben fejleszti őket a menedzsment- és vezetéstudomány területén. Az utóbbi két évben a tábor ötletgazdák és a startup világ iránt érdeklődők számára nyújtott lehetőséget arra, hogy csapatban kidolgozzanak és validáljanak egy ötletet.

Elérhetőségeink

1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3. ("K" épület) 3. emelet 84.
+36-1-463-1095
info@mszk.bme.hu

Tagjaink

Katalin Julianna Kolumbán
Marketing vezető
Dalma Presing
Gazdasági vezető