Felvételt hirdet a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium!

rbtszk@gmail.com
2014
október 11.
BCE - TÁJK
Budapest
Free
Miért gyere el?

Felvételt hirdet a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium!
A f...

Felvételt hirdet a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium!
A felvételire jelentkezni első és másodéves tájépítész Bsc. hallgatóknak egyoldalas motivációs levél beküldésével, illetve a megadott szöveg alapján elkészített intuíciós alkotás (szöveg, rajz, plasztika stb.) beküldésével lehet, harmad és felsőbb éveseknek, Msc. hallgatóknak ezen felül egy szakmai portfolió összeállítása szükséges.
A beküldési határidő október 11. 24h
A jelentkezéseket és a kérdéseket az rbtszk@gmail.com e-mail címen várjuk!

„Miközben az emberiség az őt körülvevő természetet vandál módon pusztítja, saját magát is ökológiai katasztrófával fenyegeti. Ha már a gazdasági vonzatait is érzi, talán elismeri hibáit, de akkor valószínűleg már túl késő lesz. De arra legalább rá fog jönni, hogy ez a barbár folyamat az ő lelkében micsoda károkat okozott. A természettől való általános, egyre fokozódó elidegenedés nagymértékben okolható a civilizált emberiség esztétikai és etikai eldurvulásáért. (...)
A felnövekvő generáció hogyan tanulná meg bárminek is a tiszteletét, ha maga körül csak emberkéz alkotta környezetet talál, ami sokszor még talmi és visszataszító is? A nagyvárosokban még a csillagos eget is elrejtik előle a toronyházak és a légszennyeződés. Ne csodálkozzunk azon, ha a civilizáció előrenyomulása a városokat és a falvakat ilyen sajnálatos módon visszataszítóvá teszi. Figyelmesen hasonlítsunk össze egy régi német városközpontot a modern lakóteleppel, ahol lakunk vagy ezzel a már vidékre is terjedő kultúrszeméttel elárasztott területeket a még érintetlen helyekkel. Ezután hasonlítsuk össze egy normál testszövet hisztológiai képét egy rosszindulatú daganatéval: meglepő párhuzamokat fogunk találni. Objektíven végiggondolva és az esztétikumot kézzelfoghatóra lefordítva, ennek a különbségnek az oka az információvesztés.”
Konrad Lorenz
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

rbtszk@gmail.com

Hozzászólások