Jazzaj, Cactus Truck (US/NL), A.M.P + Dikeman

Mika Tivadar Mulató és Kert
Budapest
2014
október 08.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

Meta-metál dzsungelharcosok Amszterdamból és budapesti lelki társai...

Meta-metál dzsungelharcosok Amszterdamból és budapesti lelki társaik élő példával szemléltetik, milyen, amikor fülcimpáink free jazzre pogóznak. Az Ajtai-Miklós-Pozsár trió ezúttal John Dikemannel kiegészülve játszik. Szédületes kapunyitás a Mikában!

Cactus Truck

Az alig néhány éve alakult amszterdami trió nagyon rövid idő alatt hódította meg - pontosabban dúlta fel - Európa és az Egyesült Államok jónevű jazz-klubjait. A kritikusok lelkesednek, a közönség pedig megadja magát azoknak a nyers és intenzív érzelmeknek, amik a hangszereikből törnek elő. Sokkolóan gyors léptékű és magasfeszültségű zenéjükkel minden fellépésükön újabb és újabb határt bontanak le. Fiatal koruk ellenére a szabad impro számos nagy klasszikusával dolgoztak már együtt Hollandiától New Yorkig.

A.M.P.

Az A.M.P. (Ajtai / Miklós / Pozsár) tagjai már a Jazz Tanszakon megunták a mainstream jazz megkövesedett mintáit és egymást inspirálva-hergelve kezdtek érdeklődni a szabad improvizáció és a kortárs zene iránt. Azóta rengeteg formáció adott teret lendületes kísérletezésüknek és szinte mindenki játszott - vagy épp rendszeresen játszik - velük a magyar free-jazz szcénából.

A Mediawave nemzetközi műhelyének köszönhetően találkoztak a hasonlóan szabad gondolkodású és punkos lendületű amszterdami trióval, a Cactus Truck-kal. Ezúttal a trió amerikai szaxofonosával, John Dikeman-nal egészülnek ki.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Mika Tivadar Mulató és Kert
Budapest, 1075 Kazinczy utca 47.

Hozzászólások