KözJóTett 5. - Első hét

Budapesti Corvinus Egyetem
2012
április 14.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

HIVATALOS JELENTKEZÉS a HaKöSz honlapján történik:

htt...

HIVATALOS JELENTKEZÉS a HaKöSz honlapján történik:

http://www.hakosz.hu/kozjotett-5/

Ha további kérdésetek lenne a KözJóTett-tel kapcsolatban, megtaláltok minket a Főépületben az infópultnál április 10-12 között, és 16-tól 18-ig.

Továbbá írhattok az info.hakosz@gmail.com címre.

Április 14.

- Vadasparki kirándulás állami gondozott gyerekekkel (időtartam: 4 óra)

Egy budapesti gyermekotthon lakóinak kisebb csapatával indulunk felfedezni a Budakeszi Vadaspark népének életét. Lesz piknik és játék, és egy út Magyarország ismert-ismeretlen állatai közt.

- Tehetségek fedél nélkül (időtartam: 5 óra, reggel 8 órai kezdettel)

A Dankó utcai hajléktalanszállón rendezett tehetségkutatón segítünk az előkészületekben, illetve minden olyan dologban (pl: szendvicsek elkészítése), amivel gördülékenyebbé tehetjük a program lebonyolítását. Emellett részesei lehetünk nem mindennapi tehetségek bemutatkozásának.

Április 15.

- Kincskereső kalandtúra állami gondozott gyerekekkel (időtartam: kb. 6 óra, 8:30-tól)

Ha szeretsz túrázni, vagy már régóta tervezed, hogy kiruccansz a természetbe egy délelőtt erejéig, akkor itt a tökéletes alkalom! Április 15-én, vasárnap a Cseppkő Utcai Gyermekotthon lakóinak társaságában egy kalandos kincskereső túrán vehetsz részt.

Jelentkező önkénteseinket egy-egy gyerekcsoport mellé osztjuk be, így karöltve kell megtalálniuk az előre elrejtett kincses ládákat, valamint útközben megoldani a furmányos gondolkodtató feladatokat. Részvételeddel egy felejthetetlen napot varázsolhatsz a csemetéknek és mozoghatsz egy jót a Hármashatárhegy berkeiben!

Április 17.

- Kutyasétáltatás a Rex Állatszigetén (13.00 - 17.30 utazással együtt)

Szereted az állatokat? Kíváncsi vagy milyen egy pesti állatmenhely? Merre tart az állatvédelem Magyarországon? Gyere el velünk a Rex Alapítvány Állatszigetére, és nézz körül! A program keretében megsétáltatunk minél több gazdátlan kutyát, játszunk, simogatunk. Ebből sajnos sosem kap eleget egy menhelyen, pár négyzetméteren tengődő négylábú, de jó kikapcsolódás nekünk önkénteseknek is.

A Corvinus főépületében találkozunk 13 órakor. Az utazás BKV-val kb. 50 perc, ami alatt tesztelheted, hogy mennyire vagy képben az állatvédelemmel kapcsolatos ügyekben. Várunk téged szeretettel és egy kis pogácsával. Regisztrálj most!

Április 18.

- Kézműves délután állami gondozott gyerekekkel (időtartam: 3,5 óra utazással együtt, 15:00-tól)

A HaKöSz önkéntesei által rendszeresen látogatott gyermekotthonban tartunk kézműves délutánt, amit a gyerekek mindig nagy lelkesedéssel fogadnak. A kétórás program alatt a lurkók az önkéntesekkel való ismerkedés, beszélgetés közben többek között gyöngyöt fűzhetnek, só-liszt gyurmázhatnak, origamizhatnak. Ha szeretsz gyerekekkel foglalkozni és saját készítésű tárgyakat csinálni, vagy szeretnéd mindezt kipróbálni, esetleg kíváncsi vagy, hogyan lehet két kézzel egyszerre legalább hatféle dolgot csinálni, tarts velünk április 18-án! A mosolygó arcokat, a pörgést és az éjszakai jó alvást ez a program garantálja!

- Önkénteskedés a Tűzoltó utcai gyermekkórházban (15:00-17.30 utazás nélkül)

Tűzoltó utcai kórház és az önkénteseket toborzó alapítvány bemutatása, majd a dupla-gyerekprogram keretében a kórház lenti játszóházában játék és ismerkedés a beteg gyermekkel, szüleikkel.

Április 19.

- Legyen a tekerés mindenkié I. (14:30-18:30)

Szeretettel várjuk önkéntesek segítségét, hogy az állami gondozott gyerekek is úgy nőhessenek fel, hogy a szombati program: "bringázni mentem a haverokkal". Egy budapesti gyermekotthonba megyünk, ahol szeretnénk a gyerekek biciklijeit megjavítani, biztonságossá tenni velük közösen - így legközelebb ők is meg tudják csinálni az apróbb dolgokat.
A bicikliszerelés számukra egy nagyon fontos és hasznos segítség, amit nélkülünk nagyon nehezen tudnának megoldani és végre a paripával való vesződés talán nem veszi el a kedvet a tekeréstől. Nem kell, hogy profi szerelő légy, elég a szándék is (lesz 1-2 profi segítőnk, akitől te is kérdezhetsz)!

- Falfestés az Alma utcai idősek otthonában (14:30-17:30)

Jótékonykodásunk helyszíne ezúttal az Alma utca idősek otthona lesz, ahol van pár falfelület, amelyekre ráfér egy kis festés. Ez a feladat vár ránk, a Közjótévő önkéntesekre. A jó hangulat garantált, de ha ez nem lenne elég, festés közben életre szóló történeteket hallhatunk a lakóktól, akik kivétel és túlzás nélkül két lábon járó történelemkönyvek, akik ráadásul szeretnek is mesélni. Nem fogjátok megbánni, gyertek!

Április 20.

- Vak foci (16:30-20:30)

A Láss Egyesület működteti az ország egyetlen vak foci csapatát. A játékosok minden pénteken edzenek a Margitszigeten. Ez alkalommal egy nagyobb szabású, nyílt edzésre és egyben foci tornára kerül sor, amelynek keretében a vak focisták megmérkőznek egymással, majd a kihívóikkal.
Amellett, hogy a programra jelentkező önkéntesek sokat tudnak majd segíteni az esemény előkészületei során, az állófogadás lebonyolításában, a látássérült résztvevők kísérésében, személyi segítésben, illetve konkrétan a vak focival kapcsolatosan, pálya melletti irányítóként, labdaszedőként és a program végi elpakolás során, a Corvinus Egyetem csapata is megmérkőzik a vak focistákkal.
Várjuk a segítőkész önkénteseket és azokat a bátor focistákat is, akik vállalják a kihívást, hogy kiálljanak egy rendhagyó mérkőzésre!

Második hét programjai: http://www.facebook.com/events/356946037675015/
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Budapesti Corvinus Egyetem

Hozzászólások