HaKöSz - Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesület

Összes
Budapest
72 tag
Csatlakozz Te is
2008
Alapítás éve
159 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

Mi, a Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesület (HaKöSz) tagjai, fő célként tűztük ki magunk elé, hogy az  egyetemi hallgatóságot közelebb hozzuk a társadalom valós gondjaihoz, hogy segítsük a jövő döntéshozóit felelős, a közösséggel szolidáris állampolgárokká nevelni, hogy fokozzuk az egyetemek szerepét környezetünk égető problémáinak orvoslásában, egyúttal jelentősen növelve az intézmények presztízsét is.

A HaKöSz célja a társadalmi felelősségvállalás, a közösségi szolgálat és az önkéntesség szellemiségének és gyakorlatának meghonosítása az alapítók diáktársai, azaz a Budapesti Corvinus Egyetem, illetve  más magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói körében is.

Minden úgy kezdődött, hogy 2007. nyarán Vécsei Gábor a BCE hallgatója, az egyetem lehetséges fejlődési irányait számba véve, megírta Corvinus Program névre keresztelt dolgozatát, mely a társadalmi felelősségvállalás, a közösségi nevelés szellemének és gyakorlatának egyetemi meghonosítására kínál sorvezetőt. Ezen gondolatok mentén a HaKöSz későbbi alapítói informálisan már 2oo7-ben elkezdtek közösen munkálkodni a Corvinus Egyetemen, hogy a hallgatók körében megalapozzák a társadalmi felelősségvállalás és önkéntesség iránti elkötelezettséget. Ezt követően 2008 novemberében életre hívtuk a Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesületet. Azóta, mint bejegyzett diákszervezet, majd 2010 óta, mint hivatalosan is bejegyzett egyesület dolgozunk a társadalmi és környezeti problémák enyhítéséért.

A társadalmi fejlődésben előttünk járó államokban az önkéntes munka értékes tételt jelent az egyetemi felvételi jelentkezések elbírálásánál, valamint a munkaerőpiacon való érvényesülésnél, s az ilyen jellegű közösségi tevékenységeket végző fiatalok hazájuk büszke, tudatos és aktív állampolgárai lesznek. A HaKöSz tagjaiként azért dolgozunk, hogy megismertessük és megszerettessük az önkéntességet a hazai felsőoktatásban tanulók minél szélesebb rétegével.

A HaKöSz további célkitűzése környezetbarát megoldások kidolgozása az egyetemünk, mint közvetlen környezetünk számára, melynek keretében 2012 nyarán a szervezet eddigi egyik legnagyobb projektje került megvalósításra, a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése a BCE-n. A jövő döntéshozóiként és munkavállalóiként, hallgatótársaink szemléletformálásán túl fontosnak tartjuk a vállalatok támogatását és segítését közösségi szerepvállalásukban önkéntes programok szervezésével.

Jelenleg közel 90 fős csapatunk lelkes munkája, a programjainkon résztvevő önkéntesek növekvő száma, a hallgatók fokozódó érdeklődése, valamint a 2010 novemberében elnyert CSR Hungary Junior díj igazolja, hogy a HaKöSz az elmúlt években közelebb került céljai megvalósításához, a társadalmi felelősségvállalás és közösségi szolgálat eszméjének és gyakorlati példáinak fiatalokkal való megismertetéséhez.

A HaKöSz tehát egy olyan nyitott és környezetünk, társadalmunk problémáinak enyhítése iránt elkötelezett csapat, amely biztosítja a szakmai fejlődésedhez, kapcsolati tőkéd építéséhez szükséges feltételeket, valamint az emlékezetes egyetemi éveket. Tagjaink belső előadások, workshopok alkalmával ismerkedhetnek meg az aktuális környezeti, társadalmi problémák mélyebb okaival, önkéntes programjaink során valódi segítséget nyújthatnak a társadalom valamilyen okból rászoruló csoportjainak, illetve egy éves projektek keretében teamekben dolgozva átültethetik a gyakorlatba megszerzett ismereteiket, kamatoztathatják kreativitásukat és innovatív gondolkodásmódjukat. Mindemellett a szervezet lehetőséget biztosít a haköszösöknek, hogy értékes szakmai tapasztalatot szerezzenek HR, Gazdasági vagy Marketingkommunikációs területen egy országos civil szervezet tagjaként. Ha sose bírtad a tétlenséget, szeretnél nyomot hagyni környezeteden, életre szóló tapasztalatot szerezni, és érdekel a környezetvédelem, állatvédelem, szeretsz gyerekekkel foglalkozni, időseknek vagy hajléktalanoknak segíteni, akkor köztünk a helyed!

Elérhetőségeink

1083 Budapest, Fővámtér 8. Fsz.7.Iroda
info.hakosz@gmail.com

Tagjaink

Anett Illés