TDK Előadássorozat, I.

BME Kármán Tódor Kollégium
Budapest 1111
2014
február 19.
BME - GPK
Budapest
Free
Miért gyere el?

Kedves hallgatók!
Idei első előadásunk során szakosztályunk 3...

Kedves hallgatók!
Idei első előadásunk során szakosztályunk 3 tagja fogja bemutatni TDK-s projektjeiket.
Az előadás időpontja: 2014.02.19. szerda, 20:00;
Érkezés 19:45-től.
Az előadás helyszíne: KTK FSZ009
A három előadó Szabó Gréta, Bencsik Gergely és Muszbek Tamás. Alább elolvashatjátok a témájuk rövid bemutatását a saját szavaikkal.

Szabó Gréta
„A TDK-m témája röviden:
Két oldali alsó végtagi osteoarthritises, vagyis az ízületi porc elkopásával rendelkező betegek egyensúlyvizsgálata. Két módszerrel vizsgáltuk és próbáltuk meg számszerűsíteni az egyensűlyozó képességet. Egyrészt statikusan, egy helyben állva, másrészt dinamikusan, rezgő talajt szimulálva hajtottuk végre a vizsgálatokat. Ezt hasonlítottuk össze korábbi mérésekkel, melyek egészségeseket, illetve csak egy ízületet érintő kopással rendelkezőket vizsgáltak.”

Bencsik Gergely - Pnemuatikus munkahenger súrlódási jellemzőinek vizsgálata
„...Ez tulajdonképpen egy modellezési feladat volt, mérésekkel támogatva. Dolgozhattam egy rúd nélküli munkahengeren, amit pozícionálási feladatokra lehet használni. Volt hozzá proporcionális szelep, útadó szenzor meg nyomásmérő szenzorok, minden bekötve egy National Instruments-es mérőkártyába és Labview-ba. Fölvettem egy matematikai modellt, kis gázdinamika meg ilyesmi, csináltam egy matlab szimulációt, meg mértem egy csomót. A lényeg az volt, hogy kiméregessem, milyen súrlódás jellemzi - erre van egy pár modell, össze kellett hasonlítani, melyik a legjobb, meg paramétereket becsültem, aztán ezt bevittem a szimulációba, ott kísérletezgettem vele, és megpróbáltam visszaadni szimulációval a méréseket.”

Muszbek Tamás
„...Egyes különleges szilikon anyagok mechanikai feszültség hatására a kettős törés optikai jelenséget mutatják. Ezt a még nem elterjedt elvet kihasználva egy erőmérő prototípusát alkottuk meg."

Mindenkit szeretettel várunk!
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

BME Kármán Tódor Kollégium
Budapest 1111, Irinyi József utca 1-17.

Hozzászólások