Nagy tekes antikarrier-expo - szabadúszók és vállalkozók

Holdudvar, Margitsziget (hivatalos oldal)
Budapest 1138
2014
május 24.
BCE
Budapest
Free
Miért gyere el?

Ez alkalommal bemutatkoznak:

Boros Csaba, mangakiadó m...

Ez alkalommal bemutatkoznak:

Boros Csaba, mangakiadó mikrovállalkozó
Kővári Gábor, szabadúszó pénzügyi tanácsadó
Simor Máté, szövetkezeti pék
Varga Zalán, szövetkezeti kocsmáros

A mindenkori tekes örök kérdése: na rendben, de mire is lesz nekem jó ez az egész TEK-es lét? Milyen szakirányt válasszak tekesként, és úgy általában: mihez kezdek az életemmel, ha meglesz majd a diplomám? Egy igazi tekes (társadalom)elméleti szakemberré képzi magát és az akadémiai pálya jár neki? Vagy akkor van értelme életének, ha aktivizálja magát, és tenni is kíván a dolgok megváltoztatása érdekében? Azaz irány a közélet, a politika vagy a civil szféra? Ne adj isten az államigazgatás? Mi van akkor, ha üzleti karrierre fáj a foga, pénzt akar keresni valami multinál? Az ér? És ha igen, mit jelent ott a tekes háttér? Aki saját vállalkozásba fog, az miért nem az EVK-ba ment anno? Vagy az az arany középút, amikor semmit nem kell igazából csinálni, csak médiamunkásként írni róla? No és miért is kellene egyáltalán dolgozni volt tekesként?

Három évtized nagy dilemmáját próbáljuk némileg feloldani rendezvénysorozatunkkal, ahol volt tekesek (szigorúan tipizálva!!!) beszélnek arról, mik akartak lenni, amikor tekesek voltak, és végül miért az lett belőlük, ami; mit ad nekik, vagy éppen vesz el a tekes háttér; és hogy milyen okos tanácsot adnának karrierválasztás terén a mostani kollégistáknak!

Gyere el, és lehet, hogy végre választ kapsz arra, mi értelme is volt ennek az egész tekes létnek (volt tekeseknek), avagy éppen most jön majd az igazi szikra, melyik utat is kell választani (mostaniaknak)! De ha nem, akkor is találkozol jó arcokkal.

A beszélgetés után szabadidős program és közös BL-döntő nézés.
Az antikarrier-expo a TEKE rendezvénye.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Holdudvar, Margitsziget (hivatalos oldal)
Budapest 1138, Margitsziget

Hozzászólások