MA - 20:00: Mi fán terem a magyar startup? @ Rajk

Rajk László Szakkollégium
Budapest 1085
2013
szeptember 10.
BCE
Budapest
Free
Miért gyere el?

Startup, inkubátor, accelerátor, mentor, ötletgazda, pitchelés - a...

Startup, inkubátor, accelerátor, mentor, ötletgazda, pitchelés - a startup-szcéna régóta szexi téma az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, de az utóbbi időben egyre többször hallani ezeket a kifejezéseket Magyarországon is.

Magyarországra, Budapestre betört a startup-láz és mi sem akarunk kimaradni. Nekünk, a Rajknak, mindig célunk volt, hogy ami a világban történik azt formáljuk, részt vegyünk benne. Úgyhogy mi is belevágtunk. Itt, a Rajk Szakkollégium keretein belül hozunk létre egy inkubátorházat. Célunk, hogy egyetemista vállalkozókat támogassunk üzleti ötleteik megvalósításában.

A kulcsszó pedig a megvalósítás: a Rajknak, szakkollégiumi voltából eredően, több, mint 40 évnyi tapasztalata, követendő példái, bevett gyakorlatai vannak amiket felhasználva segítünk, hogy egy ötletből működő vállalkozás válhasson. Mindezt pedig a kollégiumban korábban végzett vállalkozók, üzletemberek, szakemberek tolmácsolásában, akik mentorként segítenek a megvalósítás minden lépésében.

Nem tagadjuk azonban, hogy egy vállalkozás felépítése még a legjobb mentorral sem egyszerű. De sokkal könnyebbé válhat, ha egy jó csapat megy végig a rögös úton. Éppen ezért olyan platformot hozunk létre, ahol az orvosok, mérnökök és művészek együtt ötletelhetnek közgazdászokkal, pénzügyesekkel, hogy egymás tudását felhasználva olyat alkossanak, ami tényleg hatással bír a világra.

Arról biztosan hallottál, hogy a Facebook is egy egyetemista ötletéből született. Vagy arról, hogy a Foursquare-t két new york-i hallgató hívta életre? Esetleg, hogy a GoPro kamera egy kaliforniai szörfös kreálmánya? És arról, hogy a Prezi a Kitchen Budapest nevű startup műhelyben született? Ha benned is megfordult a gondolat, hogy a saját utadat szeretnéd járni, hogy létre akarsz valamit hozni, meg akarsz valósítani egy ötletet és sikeres akarsz lenni, akkor itt az alkalom.

Ha megvan az ötleted, kerülj közelebb a megvalósításhoz a Rajk inkubátorprogramjával, ha még nincs, akkor is gyere el és ötletelj másokkal együtt, vagy csak érezd meg az ízét, hogy milyen is, ha az ember a saját céljáért dolgozik.

Találkozzunk szeptember 10-én, a koliban 20.00 órakor a Rajk inkubátor programjának meghirdetése előtt. Megtudhatod Hild Imrétől, hogy hol tart jelenleg a magyar startup világ, és Bodor Adrienn elmondásából, hogy milyen személyesen átélni egy startup vállalkozás megvalósításának emelkedőit és buktatóit.

Ha Te is dédelgetsz ötleteket, itt az alkalom, hogy megtudd, hogyan válthatod valóra. Ha még nincs meg a nagy terv, akkor pedig a beszélgetés után lehetőséged lesz rá, hogy hasonlóan ambiciózus fiatalokkal együtt ötletelj!

A kedd este csak a kezdet!

Üdv,

A Rajk Inkubátor csapata
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Rajk László Szakkollégium
Budapest 1085, Horánszky utca 6.

Hozzászólások