Rajk László Szakkollégium

BCE
Budapest
N/A tag
Csatlakozz Te is
1970
Alapítás éve
12 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

Bár az eltelt több, mint 40 év alatt történtek hangsúlyeltolódások, a kollégium küldetésének és működésének három alappillére változatlan maradt:
  • a kollégisták számára olyan szakmai lehetőségek biztosítása, mely lehetővé teszi egy nemzetközi mércével mérve is magas színvonal elérését
  • társadalmilag érzékeny és jól informált értelmiségiek képzése, a szakkollégisták önkifejtésének, önkiteljesedésének elősegítése
  • olyan demokratikus közösség működtetése, mely elősegíti a kollégium céljainak megvalósítását, a tagok későbbi társadalmi aktivitását és lehetővé teszi az egyetemi évek tartalmas és jó hangulatú eltöltését.

Szakmai téren ez abban nyilvánul meg, hogy a kollégisták olyan ismereteket sajátítanak el, melyekre a hivatalos egyetemi oktatás keretein belül nincs vagy igen korlátozott a lehetőség. A szakmai tevékenység sikerét a végzett szakkollégisták pályafutása mutatja.

Három olyan területet lehet megemlíteni, ahol a volt szakkollégisták kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és nyújtanak: a modern közgazdasági gondolkodás elterjesztésében (mind az egyetemi oktatásban, mind a gyakorlati életben) az üzleti képzés korszerűsítésében, valamint a magyar pénzügyi szféra átalakulásában. Napjaink számos kiemelkedő üzletembere, vállalati, banki vezetője volt a Rajk diákja.

A nyolcvanas évek közepétől kezdve a rajkosok tevékeny ellenzéki szerepet vállaltak fel. Ebbe a különböző rendezvényeken, előadásokon és a kiadványokon kívül beletartozott még az időközben létrejött más szakkollégiumokkal kialakított együttműködés.

A rendszerváltás óta a Rajk Szakkollégium intézményi szinten nem játszik aktív politikai szerepet, de a társadalmat érintő fontos kérdésekkel való foglalkozás nem tűnt el profiljából; tagjai az utóbbi években is igyekeztek hangjukat hallatni bizonyos fontos kérdésekben, állásfoglalásokban, rendezvényeiken keresztül. 
Mindemellett a Rajk egy igen összetartó, szoros közösség, amely kifejezetten értékalapon működik, elvárja tagjaitól a tisztességes emberi és társadalmi magatartást, a toleranciát, a teljesítmény tiszteletét. Ez a közösség ugyanakkor fontos célnak tartja, hogy sokoldalú tevékenységén, kulturális- és sporteseményein, bulijain keresztül tagjai tartalmas és jó hangulatú egyetemi életet éljenek.

Elérhetőségeink

1085 Budapest, Horánszky utca 6.
06-1-482-7589
diakbizottsag@rajk.eu

Tagjaink