Unable to execute INSERT statement [INSERT INTO `log_hoster_displays` (`id`, `hoster_id`, `time`) VALUES (:p0, :p1, :p2)] [wrapped: SQLSTATE[HY000]: General error: 1114 The table 'log_hoster_displays' is full] Rajk László Szakkollégium ismertetője és eseményei

Rajk László Szakkollégium

BCE
Budapest
91 tag
Csatlakozz Te is
1970
Alapítás éve
1722 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

Bár az eltelt több, mint 40 év alatt történtek hangsúlyeltolódások, a kollégium küldetésének és működésének három alappillére változatlan maradt:
  • a kollégisták számára olyan szakmai lehetőségek biztosítása, mely lehetővé teszi egy nemzetközi mércével mérve is magas színvonal elérését
  • társadalmilag érzékeny és jól informált értelmiségiek képzése, a szakkollégisták önkifejtésének, önkiteljesedésének elősegítése
  • olyan demokratikus közösség működtetése, mely elősegíti a kollégium céljainak megvalósítását, a tagok későbbi társadalmi aktivitását és lehetővé teszi az egyetemi évek tartalmas és jó hangulatú eltöltését.

Szakmai téren ez abban nyilvánul meg, hogy a kollégisták olyan ismereteket sajátítanak el, melyekre a hivatalos egyetemi oktatás keretein belül nincs vagy igen korlátozott a lehetőség. A szakmai tevékenység sikerét a végzett szakkollégisták pályafutása mutatja.

Három olyan területet lehet megemlíteni, ahol a volt szakkollégisták kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és nyújtanak: a modern közgazdasági gondolkodás elterjesztésében (mind az egyetemi oktatásban, mind a gyakorlati életben) az üzleti képzés korszerűsítésében, valamint a magyar pénzügyi szféra átalakulásában. Napjaink számos kiemelkedő üzletembere, vállalati, banki vezetője volt a Rajk diákja.

A nyolcvanas évek közepétől kezdve a rajkosok tevékeny ellenzéki szerepet vállaltak fel. Ebbe a különböző rendezvényeken, előadásokon és a kiadványokon kívül beletartozott még az időközben létrejött más szakkollégiumokkal kialakított együttműködés.

A rendszerváltás óta a Rajk Szakkollégium intézményi szinten nem játszik aktív politikai szerepet, de a társadalmat érintő fontos kérdésekkel való foglalkozás nem tűnt el profiljából; tagjai az utóbbi években is igyekeztek hangjukat hallatni bizonyos fontos kérdésekben, állásfoglalásokban, rendezvényeiken keresztül. 
Mindemellett a Rajk egy igen összetartó, szoros közösség, amely kifejezetten értékalapon működik, elvárja tagjaitól a tisztességes emberi és társadalmi magatartást, a toleranciát, a teljesítmény tiszteletét. Ez a közösség ugyanakkor fontos célnak tartja, hogy sokoldalú tevékenységén, kulturális- és sporteseményein, bulijain keresztül tagjai tartalmas és jó hangulatú egyetemi életet éljenek.

Elérhetőségeink

1085 Budapest, Horánszky utca 6.
06-1-482-7589

Tagjaink

Barna Dániel
Diákbizottsági tag