Kína: A végtelen lehetőségek hazája? - Konferencia a Corv...

Corvinus Könyvtár
2012
április 17.
BCE
Budapest
Free
Miért gyere el?

Szeretnél többet megtudni Kínáról? Kíváncsi vagy, hogy miként érint...

Szeretnél többet megtudni Kínáról? Kíváncsi vagy, hogy miként érintette a válság Kínát, és milyen problémákkal küzdenek jelenleg is? Szeretnél megismerni olyan magyar cégeket, akik komoly sikereket értek el Kínában?

Az EVK Szakkollégium szervezésében megvalósuló konferencián lehetőséged lesz ezekre a kérdésekre választ kapni. Ebben segítségünkre lesz Szunomár Ágnes, az MTA szakértője, Juhász Ottó, korábbi kínai nagykövet és négy, Kínában sikeresen működő magyar vállalat vezetője.

Hozd magaddal minden Kínával kapcsolatos kérdésed, itt biztosan választ kapsz rá!
__

Program:

Kína lett a világ közepe? - Április 17. 13.10

Szunomár Ágnes nemzetközi kapcsolatok szakértő, Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének tudományos munkatársa Kína külpolitikáját, és gazdasági helyzetét fogja bemutatni a globális környezetben. Korábbi a magyar-kínai kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott mellett végzett tanácsadói munkája kapcsán pedig a magyar-kínai kapcsolatok alakulásáról is szó lesz

Növekedés mindenáron? - Április 17. 14.50

Juhász Ottó, Magyarország korábbi kínai nagykövete, több Kínával kapcsolatos könyv szerzője Kína gazdasági fejlődését, annak fenntarthatóságát, és a növekedés árnyoldalait mutatja be előadásában. Szó lesz továbbá a válság Kínára gyakorolt hatásáról, és a kínai gazdaság globális terjeszkedéséről.

Kína, a lehetőségek országa? - Április 18. 16.30

Négy olyan magyar cég mutatkozik be, melyek sikerrel működnek Kínában. Saját példáikon keresztül mutatják be a kezdeti nehézségeket, a kínai környezet sajátosságait, és a Kínában rejlő további lehetőségeket. Megtudhatjuk, hogy milyen költségekkel jár a kínai működés és hogy inkább problémákat okoz vagy lehetőségeket teremt az állami szabályozás.

Résztvevők:
Kuntner András, Eastinfo Kft. ügyvezető igazgatója
Répássy Bálint, Tradeland Kft. igazgatója
Rosta Miklós, Back and Rosta Kft. tulajdonosa
Nádasi Tamás, Aquaprofit Zrt elnöke, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kínai magyar tagozatának elnöke
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Corvinus Könyvtár

Hozzászólások