ELSA Budapest - Tagfelvétel - Tagságmegújítás

Szervező: ELSA Budapest
2014
október 03.
ELTE - ÁJK
Budapest
Free
Miért gyere el?

Gyere és csatlakozz az ELSA-hoz!

Az ELSA (The European...

Gyere és csatlakozz az ELSA-hoz!

Az ELSA (The European Law Students’ Association, Európai Joghallgatók Egyesülete) a világ legnagyobb joghallgatókból és fiatal jogászokból álló független, nem politikai és non-profit szervezete, melyet 1981-ben alapítottak osztrák, német, lengyel és magyar joghallgatók. Az ELSA fő célja a különböző jogrendszerekben és jogi kultúrákban elő joghallgatók és fiatal jogászok kapcsolatteremtésének elősegítése, együttműködésük támogatása és olyan tudás és szakmai tapasztalat átadása, amely segíti a tagokat karrierjük kialakításában. A szervezet közel 38.000 taggal rendelkezik 42 európai ország nagyjából 300 jogi karán.
Az ELSA háromszintű szervezettel rendelkezik: nemzetközi, nemzeti és helyi szinten működik. Magyarországon jelenleg Budapesten, Szeged, Pécsett és Győrben működik ELSA helyi szervezet.
Az ELSA tevékenységei alapvetően három vezérfonalra fűzhetők fel.

A Seminars and Conferences keretében szemináriumokat és konferenciákat, intézménylátogatásokat és különféle egyéb szakmai és társas rendezvényeket (például Bilateral Study Visits) szervezünk.

A Student Trainee Exchange Programme keretében külföldön vagy belföldön fizetett gyakornoki feladatokat végeznek tagjaink: a gyakornokság időtartama 2 héttől akár 18 hónapig is terjedhet. A munkalehetőségeket nemzetközi szervezetek, bankok, ügyvédi irodák, egyetemek, stb. ajánlják fel.

Harmadikként pedig az Academic Activities-t kell megemlíteni: tudományos tevékenységeink között szerepelnek szakmai, jogi programok, perbeszédmondó és tanulmányíró versenyek is. Legismertebb ezek közül az a nemzetközi perbeszédverseny (ELSA Moot Court Competition).


A félév tervezett programjaiból:

- Bilateral Study Visits- szakmai és social programokkal tűzdelt diékscsere program
- National Council Meeting - Azaz lehetőség arra, hogy az ország többi jogi karának ELSA-s hallgatóival kapcsolatokat építs.
- Börtönlátogatás - mert keményebb, mint gondolod
- Perek tárgyaláslátogatása - amikor a jog kilép a tankönyvedből
-ENSZ Központ látogatás Bécsben
(A változás jogát fenntartjuk)


Ez még csak néhány esemény a sok közül! Well, can you feel the ELSA Spirit? :)

http://elsa.org/

Amennyiben megtetszett a szervezet és szeretnél tagja lenni a következő a teendőd:

1)Szeptember 26-október 3. között kitöltöd a következő dokumentumokat
és elküldöd info.elsabudapest@gmail.com címre.

https://www.dropbox.com/s/799ic94vmms10cj/Jelentkezesi_lap.doc?dl=0

https://www.dropbox.com/s/fvydfwxe3ov4yor/nyilatkozat%20tagfelvetel.doc?dl=0

2) Féléves tagdíjunkat (2000 Ft) befizeted és a bizonylatot csatolod a kitöltött dokumentumokhoz. A közleményben a neved tüntesd fel!

10102086-44009300-01000007 Budapest Bank

3) Amint az első két lépcsőn túl vagy felveszünk az egyesületi csoportba, illetve találkozunk a következő rendezvényünkön! ;)


Are you ready? ;)
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Hozzászólások