ELSA Budapest

ELTE - ÁJK
Budapest
N/A tag
Csatlakozz Te is
1981
Alapítás éve
24 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

Az ELSA nemzetközi, nemzeti és helyi szinten szervez szemináriumokat és konferenciákat mindig valamilyen érdekes témában. Tudásod szélesítése mellett nyakadba veheted Európát, gyakorolhatod az idegen nyelveket, határokon átívelő barátságokat köthetsz például a minden évben megrendezésre kerülő Nyári Egyetemeken vagy az ELSA nagy „családi összejövetelein”, a nemzetközi találkozókon.

A Student Trainee Exchange Programme keretében külföldön vagy belföldön, fizetett gyakornoki feladat végezhető, melynek időtartama 2 héttől akár 18 hónapig is terjedhet, az év bármely szakában! A munkalehetőségeket nemzetközi szervezetek, bankok, ügyvédi irodák vagy egyetemek ajánlják fel. A mai tömegessé váló jogászképzésben a munkaadók két kézzel kapkodnak a gyakorlattal és nyelvtudással rendelkező joghallgatók után. Gondolj bele, mekkora előnyt jelenthet számodra a STEP az elhelyezkedésben! Másrészről olyan élménnyel gazdagodhatsz, amelyről sokan csak álmodnak. Hiszen milyen jó lehet például Londonban egy ügyvédi irodánál, Madridban egy nemzetközi szervezetnél vagy Párizsban az Európai Unió egyik munkatársaként élni. Az ELSA folyamatosan tájékoztat téged a munkalehetőségekről, hiszen havonta(!) új álláslehetőségek tucatjai érkeznek.

A tudományos tevékenységeink (Academic Activities) között szerepelnek szakmai, jogi programok illetve perbeszédmondó és tanulmányíró versenyek is. A leghíresebb az a nemzetközi perbeszédverseny, (ELSA Moot Court Competition), amelynek a döntője Genfben kerül megrendezésre, nemzetközi szaktekintélyek közreműködésével.

Végül, de nem utolsósorban szeretném Neked bemutatni az ELSA egyik legbulisabb programját, a Bilateral Study Visit-et. A BSV keretében lehetőséged nyílik pár napot eltölteni egy másik országban, ahol a helyi ELSA csoport tagjai bemutatják Neked nemzetük kultúráját és az ottani joghallgatók hétköznapjait. Mindezt fiatalos szórakozás, buli és jó hangulat, jegyében.

Elérhetőségeink

info.elsabudapest@gmail.com

Tagjaink