BME EZK Bebiciklizés - Bevezetünk a városi bringázásba

Sóhajok hídjánál - BME Könyvtár előtt
2014
szeptember 23.
BME
Budapest
Free
Miért gyere el?

Szeretnél egyetemre járni bringával, de nem mersz az úttesten közle...

Szeretnél egyetemre járni bringával, de nem mersz az úttesten közlekedni? Csak ott kerékpározol, ahol kiépített kerékpárút/sáv van? Nem ismered a KRESZ szabályokat (különösen a bringásokra vonatkozókat)? Irigyled a bringásokat, hogy milyen gyorsan tudnak haladni a városban, miközben te vársz a buszra/villamosra?
Gyere el a BME Egyetemi Zöld Kör Bebiciklizés túrájára.

Egy 2 órás városi túra alatt elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetsz a városi kerékpározásról, KRESZ szabályokról. A túracsoport létszáma korlátozott, maximum 12 fő.

A Bebiciklizés a Sóhajok hídjától (Könyvtár bejárata mellől) indul és oda is fogunk visszatérni, eközben a leggyakoribb közlekedési szituációkat próbálunk ki, különös tekintettel a kerékpárosokra vonatkozó egyedi szabályokra. A túra egyik célja elfogadtatni, hogy kerékpárral, mint járművel az úttesten közlekedjünk és a járdát hagyjuk meg a gyalogosok számára. Kellő körültekintéssel és gyakorlással mindenki biztonságosan kerékpározhat a forgalomban. A legfontosabb pontokon megállunk, a túravezető elmagyarázza a közlekedési helyzeteket, odavonatkozó szabályokat és korábbi tapasztalatokat.

HOZZ BICIKLIT! :)

A túra vége már sötétben ér véget, így mindenképp legyen a bringádon világítás!
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Sóhajok hídjánál - BME Könyvtár előtt

Hozzászólások