BME EZK - Egyetemi Zöld Kör

BME
Budapest
20 tag
Csatlakozz Te is
2005
Alapítás éve
55 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

Érdekel a környezetvédelem gyakorlati oldala? Új szakmai kapcsolatokat és ismereteket szereznél? Kipróbálnád magad rendezvényszervezésben? Szabadjára engednéd írói vénád, grafikai tehetséged? Bujkál benned egy kis világmegváltó hajlam? Szeretnél egy dinamikus közösség tagja lenni? Ha legalább egy kérdésre igennel válaszoltál, akkor a Zöld Kör Neked való!

Az Egyetemi Zöld Kör (EZK) az 1980-as években alakult meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen azzal a céllal, hogy összefogja a környezettudatos fiatalokat. A ’90-es évekre teljesen megszűnt a Kör működése, az újjászervezés 2005 őszén történt meg. Azóta a Kör tevékenységi listája folyamatosan bővül. A könnyebb átláthatóság kedvéért munkacsoportokba szerveződve munkálkodunk. Céljaink közé tartozik a zöld szemlélet terjesztése egyetemünkön, az üzemeltetés fenntarthatóbbá tétele, illetve a hallgatói és oktatói szemléletformálás, amivel tevekényen hozzájárulunk a felelős és környezettudatos értelmiség kineveléséhez.

A Programok munkacsoport felelős azért, hogy a Kör által szervezett programok, események és rendezvények a lehető legjobb színvonalon valósuljanak meg, és így a környezettudatos szemlélet minél szélesebb réteghez, hallgatókhoz és oktatókhoz is eljusson. Aki ebben a munkacsoportban tevékenykedik, az tapasztalatot szerezhet szemléletformálásban, rendezvény-szervezésben és marketingből. 
A Kör további céljai között szerepel, hogy az egyetem és a hozzá tartozó kollégiumok lehetőségeikhez képest maximálisan teljesítsék a környezeti fenntarthatóság kritériumait. A Zöld Kampusz munkacsoportban futó hosszú távú projektek mind igyekeznek az üzemeltetést korszerűbbé és egyúttal zöldebbé tenni. E munkacsoport tagjai a környezetvédelem gyakorlati magvalósításán dolgoznak, testközelből szereznek tapasztalatot az egyetem működésének környezeti vonatkozásairól, valamint kiegészíthetik tanulmányaikat további hasznos ismeretekkel. 
A Pályázat és külső kapcsolatok munkacsoport felelős a Kör működéséhez szükséges anyagi háttér biztosításáért, illetve a szakmai kapcsolatok ápolásáért az Egyetemen belül és kívül. A munkacsoportban való szerepvállalás betekintést enged a pénzügyek és a pályázatírás területére, valamint tapasztalatot nyújt az üzleti kommunikációban, hivatalos levélírásban.
A Technikai Háttér munkacsoport a Kör működésének gördülékenységét, hatékonyságát hivatott segíteni azáltal, hogy biztosítja az ehhez szükséges feltételeket. A Kör szakmai feladatokon kívül csapatépítésre is nagy hangsúlyt fektet. A munkacsoport tagjai aktív szervező és adminisztratív munkájukkal egyaránt kulcsszerepet játszanak a Kör mindennapi, és hosszú távú működésében.

A munkacsoportok munkájáról részletesebb leírást a http://ezk.bme.hu/ezk/munkacsoport oldalon találsz. Eredményeinkről a http://ezk.bme.hu/ezk/sikereink oldalon olvashatsz. Küldetésünkről, valamint az aktuális gazdátlan feladatokról a http://ezk.bme.hu/csatlakozz oldalon tájékozódhatsz. 

Csatlakozz hozzánk! Írj egy rövid bemutatkozó levelet az info@ezk.bme.hu -ra és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Elérhetőségeink

Tagjaink