The Moritz von Oswald Trio feat. Tony Allen & Max Loderba...

Trafó
Budapest
2014
október 18.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

A Trafó és az UH Fest a Café Budapesttel közreműködésben bemutatja:...

A Trafó és az UH Fest a Café Budapesttel közreműködésben bemutatja:

The Moritz von Oswald Trio feat. Tony Allen & Max Loderbauer // Suhaid & Crimson

Program:
20.00 Suhaid & Crimson dj set
22.15 The Moritz von Oswald Trio feat. Tony Allen and Max Loderbauer

A berlini Moritz von Oswald az elmúlt negyed évszázad elektronikus zenéjének megkerülhetetlen alakja, nélküle nem létezne minimal techno, de ő volt az, aki a Mark Ernestusszal közösen indított Basic Channel duóval, illetve kiadóval, majd később a Rhythm & Sounddal hidat épített a jamaicai zene és Detroit között, megteremtve lényegében a dubtechnót.

Trió formációja a kétezres évek végén indult Max Loderbauer és Vladislav Delay közreműködésével: a Moritz von Oswald Trio élő dobbal és organikus ritmusokkal keresztezte techno minimalizmusát, a kozmikus rock, a pszichedélia és az elektronikus tánczene fúzióját hozva létre.

Három nagylemez és egy koncertlemez után a trió új szintre lépett: Vladislav Delay helyét az afrobeat legendája és egyik megteremtője, Fela Kuti zenekarvezetője és dobosa, Tony Allen vette át. A Moritz von Oswald Trio sosem volt még ennyire erős élőben: Tony Allen poliritmikus hipnózisa, Max Loderbauer plasztikus analóg elektronikus hangképei és Moritz von Oswald zenei rendezése maga az organikus és zsigeri őstechno.

A koncertet Suhaid és Crimson különleges szettje vezeti fel a Trafó nagytermében.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Trafó
Budapest, 1094 Liliom utca 41.

Hozzászólások