A phenom'enon magazin és az Ötkert bemutatja: 4. phenom'e...

Szervező: Ötkert
Ötkert
Budapest 1051
2014
április 25.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

ANDY BUTLER (Hercules & Love Affair) DJ set
www.facebook.com/...

ANDY BUTLER (Hercules & Love Affair) DJ set
www.facebook.com/herculesandloveaffair

Revue
www.facebook.com/hellorevue

TMX
www.facebook.com/tmxband

Lotfi Begi
www.facebook.com/lotfibegi

2014. április 25.
Ötkert (Zrínyi utca 4., 1051 Budapest)
Belépő: lányoknak 1000 / fiúknak 2000 Ft

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

1978 érdekes év volt a tánczene fejlődésében. A Saturday Night Live-nak köszönhetően a diszkózene már nem csak a meleg, fekete és latino underground közegé volt, hanem egy globális popjelenséggé kezdett formálódni. Ugyanebben az évben megszületett Andy Butler, hogy aztán 30 évvel később újra megidézze az igazi diszkó-, és house-zene szellemét, mindezt olyan szenvedélyes és ravasz módon, ami képes mind az underground, mind a mainstream világát újra felrázni.

A kolorádói születésű zseni saját bevallása szerint egészen fiatal korában kóstolt bele a zeneírásba. A kezdetben a családi zongorán modern klasszikus darabokat író Butler mindössze 15 éves volt, mikor először a keverőpult mögé állt egy melegbárban. Aztán elkezdtek komolyra fordulni a dolgok, és 18 évesen egy manhattani egyetemen tanult zenét, ahol rengeteg hatás érte, és egyre jobban belefolyt a klubéletbe is.

„A szünetekben általában egy különleges boltban lógtam Sohoban, ahol a világ legfurcsább zenéje szólt, mint például Telex-dalok rossz tempóban, vagy éppen Mozart diszkóváltozatban. Mindenféle válogatáskazettákat árultak, amiknek homályos tracklistjei voltak a belső borítón. Irtó menőnek találtam a dolgot.”

2002-ben aztán Butler megismerkedett Kim Ann Foxman énekesnővel, néhány évvel később pedig csatlakozott hozzájuk Nomi Ruiz, illetve az akkoriban már Mercury-díjas Anthony Hegarty (Anthony & The Johnsons), és megalapították az azóta is folyamatosan rotálódó énekeseket felvonultató Hercules and Love Affair-t. Rögtön az első kislemezdal (Blind) megalapozta a Butler klasszikus, mégis egyedi house zenéjére alapozó formáció sikerét.

„Megragadja azt az érzést, amit nekünk klasszikus tánczene jelent, de egy nagyon eredeti módon. A zenéjének érzései vannak, ami lehet mély, szeszélyes, komor vagy akár örömteli. Az emlékei inspirálják, és a múlt zenéje, amiért annyira szenvedélyesen rajong. Teljesen őszinte minden, amit csinál.”- nyilatkozta róla az azóta is Butler szárnyai alatt szólóban tevékenykedő Ann Foxman.

A jelenleg harmadik, The Feast of the Broken Heart névre keresztelt albumán dolgozó Hercules and Love Affair agytrösztje, Andy Butler szerencsére az album munkálatai közt szakított egy kis időt arra, hogy a nagysikerű 2011-es Balaton Sound-os beach partyjuk után végre újra Magyarországra látogasson, és együtt ünnepelje velünk a phenom’enon magazin negyedik születésnapját!

„something like a phenom’enon”

A phenom’enon magazin - kizárólag on-line felületen futó - popkulturális magazin 2010 elején indult hódító útjára, majd vált szupernóva sebességgel a hazai trendérzékeny, fiatal korosztály első számú informatív és egyben szórakoztató portáljává.
Az elmúlt 4 év alatt kultikus trendmagazinná nőtte ki magát a hazai piacon egyedinek számító vizuális megjelenésével, és azzal, hogy mára már komoly szakemberekké váló fiatal zenészeknek, kreatív alkotóművészeknek segített ismertséget és szakmai elismeréseket szerezni azok bemutatásával. A lap a fiatalok verbális és vizuális nyelvezetét használva kiemelt fontossággal informál a hazai és nemzetközi zenei világ történéseiről, fesztiválokról tudósít, divatot teremt, vagy kortárs kulturális események releváns momentumaival üzen.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

www.phenomenon.hu | phenom'enon magazin
www.otkert.hu | Ötkert
www.facebook.com/herculesandloveaffair | Hercules and Love Affair

www.facebook.com/new.beat.hu | New Beat
www.facebook.com/uafhungary | Urban Art Forms Hungary

www.superlab.hu | Superlab Productions
www.simonsays.hu
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Ötkert
Budapest 1051, Zrínyi u. 4

Hozzászólások