Törpék kora, avagy pikáns és tabudöntögető esemény

Werk Akadémia
Budapest
2014
október 05.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

A Werk Akadémia és a Loffice 2014 őszén Törpék kora címmel kortárs...

A Werk Akadémia és a Loffice 2014 őszén Törpék kora címmel kortárs képzőművészeti eseményt hoz létre, melynek célja, hogy konkrét kerti törpék segítségével napjaink valós kérdéseit lehessen megbeszélni. Mert mítoszon es parabolán túl középföldén a törpelét felmagasztosul. De nem mindegy, hogy a mindenütt jelenlévő törpeség a giccs és a kisszerűség világát jelenti, vagy épp ellenkezőleg, a hobbitok kora ez, amikor azoknak kell hőssé válniuk, akik nem erre rendeltettek.

Mit kezdjünk a swifti parány és óriáslét közt rekedt közepessel? És kérdés az is, hogy lehet-e a tömeg gyártott törpéből egyedi műalkotás? 

A választ az idei Design Hét keretében, az Art Markettel karöltve, 27 jeles kortárs művésztől kapjátok meg. Ők egy-egy valódi kerti törpét alakítanak át a saját elképzeléseik szerint, elkészítve a tömegkultúra egyik emblematikus tárgyának kortárs művészeti interpretációját. 

A több generációt képviselő művész gárda várhatóan hol provokatívan, hol magától értetődő természetességgel mutatja majd be az általuk látott 21. századi Magyarországot. Alkotásaikat 2014. október 5-én 15 órakor mutatják be a Werk Akadémia udvarán, a Salétrom Loffice-ban. A Törpék kora című kiállításon többek között Wahorn András, Stark Attila, EfZámbó István, Szurcsik József, Verebics Ágnes és Kocsi Olga már műalkotássá vált figurái lesznek láthatóak. A vernisszázs keretében Győrffy László festőművész az általa létrehozott törpével rituális performanszot hajt végre. A többi 25 törpét az Art Marketen Winkler Nóra vezetésével október 12-én 12 órakor árverésre bocsátják. 

A válogatás és a kiállítás kurátora Kenéz Réka.

Kiállítás megnyitó: 2014. október 5., 15 óra

A tárlat megtekinthető: 2014 október 5-10., minden nap 14.00-19.00 között.

Aukció: 2014. október 12., 12 óra, Millenáris Teátrum D. épület.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Werk Akadémia
Budapest, 1084 Salétrom utca 4.

Hozzászólások