Hackathon Pázmány

INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIAI ÉS BIONIKAI KAR, 50a Práter Street, Budapest, HU
2013
szeptember 27.
Nem egyetemi
Budapest
Free
Miért gyere el?

Order tickets via Eventbrite:
http://hackathoninabox-efbevent...

Order tickets via Eventbrite:
http://hackathoninabox-efbevent.eventbrite.com



Hackathon-in-a-Box – A kreatív ötletgyár

5 sikeres projekt, 3 verseny, mintegy 300 versenyző és rengeteg jó ötlet!
Ez a mérlege a Hackathon-in-a-Box tavaszi szezonjának. A nemzetközi modell itthon is sikert aratott.
A Pázmány Péter Informatikai kar (szeptember 27-28), a BME-Corvinus-CEU (október 6-7) és a Győri verseny Október közepén indítja az őszi szezont. Ezek a versenyek előválogatói egy 2014 februárjára tervezett több hónapos nemzetközi versenysorozatnak, amelyet a CEU-val közösen valósítunk meg.

2013 tavaszán született az a koncepció, hogy a már működő startupok mellett gondolkodnunk kell az utánpótlásról is. Az oktatási intézményekben és az egyre inkább kibontakozó startup közösségekben meg kell találnunk az új tehetségeket. A „Hackathon-in-a-Box – A kreatív ötletgyár” versenysorozat titka az, hogy a tehetségeket legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak. Ezért a tavasszal lefutott 2 budapesti és egy vidéki versenyünk eredményeit összegeztük.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyetemisták sokkal érettebb projekteket hoztak, mint gondoltuk, s a versenyeken így a győztesek is minőségi projekteket építhettek tovább a verseny után. A versenyeken résztvevők megszerzett tudásukat az egyetemen és a privát életükben is kamatoztathatják, illetve a médiában is megfelelő figyelmet irányíthatunk erre a kérdésre. http://bit.ly/YXgeGh

A három esemény összesen mintegy 100-120 média megjelenést eredményezett. Meghívást kaptunk azóta több rendezvényre a programunkkal, illetve előadtunk a Nemzeti Innovációs Hivatal Innotrends konferenciáján a verseny sikeréről. A BME versenyén filmet forgatott a hivatal, amely hamarosan eljut a hazai startup közösséghez.

A győzteseink iránt szakmai befektetők jelentkeztek igen hamar, illetve van köztük olyan is, az 5L (víztakarékos higiéniai megoldása), amely nemzetközi versenyt nyert azóta. Több nálunk született projekt kockázati tőkebevonáson dolgozik (Pesoo, Zmenu), ugyanis ezek felkeltették több seed alap érdeklődését is.

Ősszel újabb 4 rendezvényt tervezünk, legalább két-három budapesti egyetemen és egy vidéki helyszínen szervezzük meg a programot, az üzleti életből érkező támogatók és szponzorok segítségével. A magyar versenyek egy jövő februárban megvalósuló nemzetközi versenysorozat előválogatói.

Támogatóink: Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzeti Innovációs Hivatal, Corvinus Tőkealap, Ustream.tv, Kairos Capital, Founders Hive Hungary, Kairos Society, MM Klaszter, Észak-Magyarországi Info klaszter, Spinoff Klub, Startup Underground, MyConcept.hu, Aarenson Consulting, Compleo Consulting, az MTA-SZTAKI, a HP, és a Notebookspecialista.hu.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIAI ÉS BIONIKAI KAR, 50a Práter Street, Budapest, HU

Hozzászólások