I am breathing /// ALS-nap a Budokuval

Kőleves Kert és Vendéglő
Budapest
2014
szeptember 14.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

Ugye te is hallottál már az '"Ice Bucket Challenge"-ről. A zseniáli...

Ugye te is hallottál már az '"Ice Bucket Challenge"-ről. A zseniális víruskampány ugyan felrázta a világot, de sokszor nem derül ki, hogy mi is az a betegség, amelynek kutatására pénzt gyűjtenek a magukból kivetkőzött celebek. Menj el, és tudj meg többet az ALS-ről!

A Budoku stábja által szervezett "Csók a sötétben" heti filmklub következő vetítése az I am breathing, amely egy ALS-ben szenvedő fiatal apa utolsó hónapjait dolgozza fel. Az ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) a motoros neuronoknak, vagyis a mozgást vezérlő idegsejteknek a leépülése, amely fokozatosan leállítja a testmozgást, beszédet, nyelést, és légzést.

A film főszereplője a harmincas évei közepén járó Neil, aki sajátos kíváncsisággal és humorral kezeli a helyzetet, hogy hónapjai vannak hátra, és nem láthatja felnőni még tipegő gyermekét. A főszereplő gondolatai is leginkább a körül mozognak, hogy mit üzenne Oscarnak, és hogyan tekintsen vissza elmúlt éveire, miközben teste fokozatosan felmondja a szolgálatot.

A film után Dr. Arányi Zsuzsanna neurológussal, egyetemi docenssel a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika munkatársával beszélgetnek.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Kőleves Kert és Vendéglő
Budapest, 1075 Kazinczy utca 37-41.

Hozzászólások