Stefan Heyer - Erasmus Brémában és a FRIEND nevű robot (a...

Kármán Tódor Kollégium, földszint F009
2012
március 07.
BME - GPK
Budapest
Free
Miért gyere el?

Stefan Heyer (Brémai Egyetem, Automatizálás Tanszék) angol nyelven...

Stefan Heyer (Brémai Egyetem, Automatizálás Tanszék) angol nyelven tartott előadása egyrészt a külföldön tanulni vágyó egyetemistáknak szól, akiknek talán a legjobb lehetőségeket Bréma tartogatja. Szakmai szempontból garantáltan kiemelkedő fejlődésen megy keresztül, aki a Stefan által ajánlott Brémai Egyetemen tölt el egy vagy akár több félévet is.

Előadásának másik témája a FRIEND nevű robot, amit elsősorban idősek és mozgáskorlátozottak számára fejlesztettek ki Brémában. Ezen robot segítségével akár a szinte teljesen béna emberek is teljes életet élhetnek.

A robotba "beleülve" mozoghatnak a lakásban, sőt még az evés is a Robot FRIEND segítségével válik egyszerűvé számukra a hűtő kinyitásától a mikróban való megmelegítésen keresztül egészen az evésig (igen, a robot meg is eteti őket!). És ez csak a töredéke a Robot FRIEND funkcióinak!

Egy másik hasznos funkció a könyvek használatának segítése. Ezen "találmány" képes megkeresni az adott könyvet a polcon, és levenni a beteg számára, miközben az kényelmesen ül. Az előadás során erről részletesebben is lehet majd hallani, ugyanis az előadó ennek a fejlesztésében vett részt.

Ha szeretnétek többet megtudni a FRIEND nevű robotról, illetve a Brémai egyetemről és az ottani lehetőségekről, gyertek bátran Stefan Heyer előadására!

Mindenkit szeretettel várunk,
Mechatronika Szakosztály
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Kármán Tódor Kollégium, földszint F009

Hozzászólások