Szakmai Est: Tudománykommunikáció a globális médiatérben

BME E épület, 604-es terem (Petőfi híd, budai hídfő)
2012
október 30.
BME - GTK
Budapest
Free
Miért gyere el?

A KommON második szakmai estjének vendége Takách Zsuzsanna, a Magya...

A KommON második szakmai estjének vendége Takách Zsuzsanna, a Magyar Tudományos Akadémia Kommunikációs Főosztályvezetője.

Az MTA nemcsak a hazai tudományos kutatások szervezésében vesz részt, hanem a magyar tudomány nemzetközi kapcsolatainak erősítésében is. A kutatóhálózat elősegíti a tudományos közélet tisztaságát, őrködik a szellemi munka és alkotás, a tudomány értékeinek elismerése felett, támogatja a fiatal kutatók tudományos tevékenységét.

Ehhez a munkához elengedhetetlen a Kommunikációs Főosztály munkája, amelynek egységes és nemzetközi szintű tudománykommunikációs arculatot kell képviselnie az egész országban, hiszen a tudomány ma minden korábbinál jobban határozza meg a globális világ képét. A Magyar Tudományos Akadémia küldetésnyilatkozatában kiemelt szerep jut a Public Relations-nek: a tudomány népszerűsítésének és minőségi képviseletének belföldön és külföldön egyaránt.

Az utóbbi évtizedek technológiai fejlődésének és a fogyasztói igények változásának köszönhetően az egyetemes tudás beszédmódját, a róla alkotott társadalmi képet, sőt már magát a tudás fogalmát is elkezdték az adott médiumok sajátosságai alakítani, s egyre kevesebb szerep jut a hiteles információs fellegváraknak. Az MTA tudománykommunikációs politikáját alapvetően határozza meg, hogy egyértelműen tisztázza a különbséget a valódi tudomány és a média által tudományosnak beállított, de csupán rendszerezett ismeretek egyéb formái között. A Főosztály a modern informálást tartja szem előtt, miközben mindvégig az objektivitásra törekszik.

Mi az a tudománykommunikáció? Hogyan működik Magyarország legmagasabb szintű tudományos testülete? Milyen kommunikációs kihívásokkal szembesül egy patinás múltú állami intézmény a XXI. században?

A válaszokat megkapod október 30-án a szakmai estünkön!
Sok szeretettel várunk!
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

BME E épület, 604-es terem (Petőfi híd, budai hídfő)

Hozzászólások