Az idei nyár sem telhet el anélkül, hogy a hagyományt tiszteletben tartva újra találkozz a finomabbnál finomabb halételekkel a Hal és Bor – Római Part Finomabban Fesztiválon, ahol illatozó sült halakkal és hideg fröccsel, családi programokkal várják a látogatókat augusztus 28-tól 31-ig.
A Római sosem volt igazán Római a frissen sült hal és jéghideg fröccs nélkül. A városszerte híres Duna parti sétányon évtizedek óta együtt járnak ők, kéz a kézben. Minden asztalnál találkoznak, s együtt töltik be az élményt a Part vendégei számára. Ezt a sokak által felfedezett és átörökített párosítást tűzte zászlójára az augusztus végén ismét megrendezésre kerülő Hal és Bor a Parton Finomabban fesztivál. Magyarország legjobb borászatai költöznek egy hosszú hétvégére a Római Partra, ahol az ország híres tájegységeinek halételeihez és halászléihez párosítják kiváló boraikat.
A bográcsokban fő majd bajai és paksi halászlé, harcsapaprikás túrós csuszával, haltepertő és sült halak kerülnek majd a tányérokra. Terítéken még közkívánatra a magyar konyha tradicionális fogásai: gulyásleves, birkapörkölt, pacal pörkölt csülökkel és még sok finomság.
Hozzászólások