Cinema City Filmünnep

Cinema City Allee
Budapest
2014
október 09.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

A Cinema City idén is megrendezi minden fővárosi és vidéki mozijába...

A Cinema City idén is megrendezi minden fővárosi és vidéki mozijában az immár hagyománnyá vált négynapos eseménysorozatát, a Cinema City Filmünnepet. Ebben az évben október 9. és 12. között teszi a mozihálózat még színesebbé a filmnézés élményét, hiszen a kedvezményes jegyek mellett tematikus filmklubokkal, háttérbeszélgetésekkel és sztárjegykezelőkkel várja a mozizni vágyókat.

A Cinema City a Filmünnep  arcának idén Szabó Simont választotta.

A vetítések előtt október 10-én az Allee halljában DJ Sterbinszky fokozza a hangulatot zenei mixeivel. A jegyszedők helyét az ünnep alatt egy időre ebben az évben is ismert magyar színészek, zenészek és televíziós hírességek veszik át, így a filmek előtt több mint ötven celebritással találkozhatnak a mozizók a négy nap alatt, úgy mint Kiss Ramóna, Gesztesi Károly, Radics Gigi, Csobot Adél, Harsányi Levente, Kulka János, Fesztbaum Béla, Simon Kornél, Cseh László, Havasi Balázs, Fluor vagy a Children of Distance tagjai.  

A Filmünnep ideje alatt a mozirajongók 710 és 910 forintért nézhetik meg a műsoron tartott és a legújabb filmeket. Ebben az évben október 9-én három produkció debütál a vásznakon, ötöt pedig premier előtt láthat a nagy közönség, köztük a vérbeli maffiatörténetnek ígérkező Gibraltárt, a korosztálytól függetlenül felhőtlen kikapcsolódást ígérő szörnymesét, a Doboztrollokat, a gyermekfelügyelet komikus pillanatait Babysitting-et, vagy az eddig csak a CineFeszten bemutatott Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című magyar filmet.

A Filmünnep alatt hat olyan film is bemutatásra kerül, melyek után a nézők filmklubokon vehetnek részt, ahol neves filmesztéták, filmszerészek és a témában jártas szakemberek beszélgetnek majd. Így Szabó Simon színész-rendezővel, Kovács Gellért filmszerésszel, Dudás Viktorral, Réz András filmesztétával, Schiffer Miklóssal, Kálid Artúrral és Nikodém Zsigmonddal is találkozhatnak a nézők.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Cinema City Allee
Budapest, 1117 Október Huszonharmadika utca 8-10.

Hozzászólások