Zielinski Vízépítő tagozat

BME - ÉMK
Budapest
22 tag
Csatlakozz Te is
2002
Alapítás éve
62 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A Vízépítő Kör azokat a hallgatókat fogja össze, akiket a tanórákon kívül is érdekelnek a vízépítéssel, vízgazdálkodással, vízellátással és csatornázással kapcsolatos ismeretek, érdekességek. A kört a '70-es években alapították hasonló célból: hogy összegyűjtse az azonos szakmai érdeklődési körű diákokat. 2002. december 11-én újralapították és azóta töretlen lelkesedéssel végzi munkáját. Az Építőmérnöki Szakkollégium megalapítása után a Kör ennek a szervezetnek lett tagja, a hasonló szakmai célkitűzések miatt.

Nagy hangsúlyt fektetünk az egyetemen hallgatott elméletibb tananyag gyakorlati ismertetésére és a tanórán kívüli szakmai fejlődésre. Karunkon tanító neves oktatók segítik munkánkat. Fontosnak tartjuk, hogy a jövő szakemberei már az egyetemi évek alatt ismerjék meg egymást, ezért számos hasonló szakmai ifjúsági és „felnőtt” szervezettel is tartjuk a kapcsolatot éppúgy, mint a szakma nevesebb cégeivel, képviselőivel. Ezen platformok szélesítése érdekében a kör 2009-ben meglapította a Magyar Hidrológiai Társaság Budapesti Ifjúsági Csoportját. A körtagok ezen csoportnak is tagjai és a két szervezet tevékenysége remekül kiegészíti egymást.

Fő tevékenységi körünkbe tartoznak szakmai előadóülések és tanulmányutak (egy vagy akár több napos) szervezése, hazai és nemzetközi kapcsolatok építése és ápolása hasonló profilú szervezetekkel, a hallgatók segítése a kör profiljába vágó egyetemi tantárgyakból valamint ezekhez szakmai segédanyagok biztosítása.

Büszkék vagyunk rá, hogy esetünkben nem csak szakmai csoportról van szó, hanem baráti társaságról is. Ezért tanév közben vagy akár annak végeztével együtt megyünk a már hagyománynak számító biciklitúrára, kenutúrázni, vagy kirándulni.

Elérhetőségeink

0630-376-9604
szucsarpad.bme@gmail.com

Tagjaink