Zielinski Szilárd Szakkollégium - Kör-Vas-Út tagozat

BME - ÉMK
Budapest
40 tag
Csatlakozz Te is
Nincs megadva
Az alapítás éve
95 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A Kör-Vas-Út tagozat a Szakkollégium közlekedésépítés iránt érdeklődő tagjait fogja össze. Kirándulásaink alkalmával rendszeres vendéglátónk a BKV Zrt, ahol lehetőségünk nyílt többek között a kis földalatti (M1), a 2-es és a 3-as metró, COMBINO, HÉV és trolibusz üzemek meglátogatására, valamint a forgalomirányítás megismerésére is. Többször bejárhattuk a 4-es metró épülő alagútjait, és kocsiszínjét. Minden évben egyszer a Liszt Ferenc repülőtérre is ellátogatunk, ahol a reptér mindennapjain túl a reptéri utak, kifutópályák karbantartásával is megismertetik a hallgatókat, s így volt lehetőségünk a SkyCourt építését is szemmel kísérni.

Kirándulásaink közül kiemelendő az Út és Vasútépítési Tanszékkel közösen szervezett gyöngyösi kitérőgyár, illetve nagyobb vasútépítések és karbantartások látogatása; valamint egy 2 napos szlovákiai kirándulás megszervezésében vállalt segítségnyújtás.
A 2011/12 1. félévben indult új programunk egy előadássorozat, melynek célja, hogy a hallgatók megismerhessenek magas beosztásban dolgozó építőmérnököket, akik eddigi életpályájukat, cégüket mutatják be a hallgatóság számára.Körünk havi rendszerességgel szervez zártkörű kerekasztal beszélgetéseket, melyeken elismert mérnököket, egyetemi oktatókat látunk vendégül.

A szakágak közötti kapcsolat megteremtésében példátlan szerepe van a Várostervezési Napok című szakmai versenyünknek. A rendezvény keretében építő-, építész- és közlekedésmérnök hallgatók közös csapatot alkotva Budapest egy kiemelt területének koncepcionális tervezésében vehetnek részt. Itt a hallgatók olyan dolgokat is tanulhatnak, amit az egyetem padjaiban csak szakterületenként elválasztva oktatnak.

Szakkollégiumi csapatunk a jövőben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a hallgatók minél szélesebb látókörrel hagyhassák el az iskolapadot.

Elérhetőségeink

+3630 9783935
tamas0417@gmail.com

Tagjaink