Speciális Közgazdasági-Matematikai Diákegyesület

BCE
Budapest
50 tag
Csatlakozz Te is
2010
Alapítás éve
118 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

Tájékoztatás
Tevékenységünk egyik legfontosabb eleme az egyetemre újonnan felvettek tájékoztatása a programról, hiszen az új környezetbe bekerülő hallgató általában igen kevés információval rendelkezik a felsőoktatás működéséről, nem beszélve erről a képzésről. Információk hiányában pedig nem könnyű eldönteni  (főleg a nulladik héten), hogy részt szeretnénk-e venni egy ilyen lehetőségben. Arról nem is beszélve, hogy a gólyatábor után, a buliktól fűtve nehezebben szánja rá magát az ember a felvételi megírására…
Természetesen mi azért (is) vagyunk, hogy ezt a döntést könnyebb legyen meghozni. Itt szeretném megjegyezni, hogy tagjainknak nem fűződik különösebb érdeke a toborzáshoz, egyszerűen azért hirdetjük a képzést, mert meggyőződésünk, hogy érdemes részt venni benne!Úgy gondoljuk, hogy a legőszintébb, és legpontosabb információkat a képzésben részt vevő hallgatóktól kaphattok, ezért igyekszünk minél több olyan alkalmat biztosítani, ahol személyesen találkozhattok velünk, és a felmerülő kérdéseitekre személyesen is választ tudunk adni. Találkozhattok velünk a gólyatáborban (a diákszervezetek bemutatkozónapján), a nulladik héten az egyetem területén (jól látható helyen, hatalmas SKM-es felirat mellett), illetve megkereshettek minket az Elnökség fül alatt található e-mail címeken.
Szakmaiság
Egyesületünk céljai közé tartozik tagjaink alapképzésen túlmutató szakmai fejlődésének elősegítése. Rendszeresen szervezünk magunknak előadásokat, amelyekre neves közgazdászokat, gondolkodókat hívunk meg. Lévén, hogy különböző évfolyamos hallgatók vagyunk, igyekszünk olyan kötetlen programokat szervezni, amelyeken a képzésben résztvevők jobban megismerhetik a különböző évfolyamos társaikat.
Képviselet
Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk az egyesületi tagok érdekeinek képviseletére, így kapcsolatban állunk az egyetem oktatóival és diákképviseleti szerveivel.
Tagok
Fontos megjegyezni, hogy a diákegyesület az IMP-SKM programtól különálló szervezet. Ez azt jelenti, hogy a képzésben való részvétel nem kötelezi a hallgatót arra, hogy a diákszervezet tagja legyen.
Mi az az SKM?
  • Az IMP-SKM (Speciális Közgazdasági Matematika) az IMP egyik ága, célja, hogy elsősorban a Közgazdaságtudományi Kar alapszakos hallgatóit lássa el emelt szintű módszertani (mikroökonómia, makroökonómia, matematika, stb.) tudással, felkészítse őket a mesterszakos felvételire, magára a mesterképzésre, és az ezt követő évtizedekre is. Versenyképes szakembert, kutatót, tanárt, közgazdászt képezzen, aki megállja a helyét a legnehezebb szituációkban. Lényegében félúton van az alkalmazott közgazdaságtan szak, és a töménytelen mennyiségű matematikát, módszertant elsajátító gazdaságelemzés szak között.
További információkat a diákegyesületről és a képzésről a http://skmdiakegyesulet.wordpress.com/ oldalon olvashattok.

Elérhetőségeink

nora.epelley@stud.uni-corvinus.hu

Tagjaink

Sarkadi Nagy Márton
hallgató