Simonyi Károly Szakkollégium

BME - VIK
Budapest
230 tag
Csatlakozz Te is
2003
Alapítás éve
469 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

MI AZ A SIMONYI KÁROLY SZAKKOLLÉGIUM?

2003-as alapításakor a Szakkollégium a Schönherz Zoltán Kollégiumban működő szakmai egyesületek munkáját fogta össze, és segített, hogy e körök tagjainak tevékenysége minél szélesebb rétegekben ismert legyen.
A Simonyihoz tartozó körökben a Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatói azzal foglalkozhatnak, amit élveznek és ami mérnöki hivatásuk része. A LEGO körben a tagok hasznosítják az egyetemi előadásokon megszerzett tudásukat, hogy a népszerű építőkockákból robotokat építhessenek. A Szakkollégium sokféle ága egy kissé hasonlít magához Simonyi Károlyhoz. Ahogy a professzor kedvelte az irodalmat és a fizikát is, úgy fér meg egymás mellett a Budavári Schönherz Stúdió hetente érkező online TV műsora és a Schönherz Elektronikai Műhelyben forrasztott megannyi áramkör. A Kollégiumi Számítástechnikai Kör felel a Schönherz Zoltán Kollégium teljes internetes hálózatáért, és ugyanitt értékes gyakorlati tapasztalatokat lehet szerezni az szoftverfejlesztéssel kapcsolatban. A Kir-Dev up-to-date fejlesztői eszközökkel ismerteti meg a weboldalkészítést az érdeklődőkkel. Az amatőr rádiós kör, a hívójeléről elnevezett HA5KFU már évtizedek óta szórakoztatja a játékos kedvű villamosmérnököket, míg az AC Studio & Live megmutatja tagjainak a stúdiós hangtechnika rejtelmeit.


MIÉRT PONT A SIMONYI?

Mert az elméleti oktatásban megszerzett ismereteket a diákok kipróbálhatják a kiváló eszközpark segítségével. Szakmai elképzeléseiket megvalósíthatják, és ezt akár az egyetemen is elszámolhatják gyakorlatként. A Szakkollégium évek óta kitűnő kapcsolatot ápol az ipar vezető szereplőivel, számos sikeres tanfolyamot és szakmai programot szervezett már. Az évente megrendezett Simonyi Konferencián az IT szektor legfontosabb szereplői képviseltetik magukat. Az interdiszciplináris tudás korában a Simonyi biztosítja a lehetőséget az érdeklődök számára, hogy menedzsment, PR, és marketing ismereteket is elsajátíthassanak.

Elérhetőségeink

1117 Budapest, Irinyi J. út 42.
info@simonyi.bme.hu

Tagjaink

Anda Géza Pál
alelnök
Gábor Takács
csoportvezető (Külkapcsolati Csoport)
Máté Lipcsei

Ádám Czibere
Öregtag (PR csoport)