MűTerem

BME - KJK
Budapest
30 tag
Csatlakozz Te is
2009
Alapítás éve
69 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A MűTerem – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának médiaköre – mindazok számára érdekes lehet, akik szeretnék kielégíteni technikai és számítástechnikai, grafikai és művészeti, esetleg kommunikációs téren fennálló igényeiket.  Ha szeretsz fotózni, videózni, jól bánsz a képszerkesztő programokkal, szeretnéd kipróbálni magad riporterként, értesz a weblapszerkesztéshez, vagy mindezek közül még egyiket sem csináltad, de szeretnéd kipróbálni, megtanulni, akkor a MűTerem médiakör a legjobb választás a számodra!

De ne szaladjunk ennyire előre. Mit keres a Közlekkaron egy olyan öntevékeny kör, melynek tagjai szabadidejüket a fent nevezett tevékenységekkel töltik? Mint ahogy majd ti is látni fogjátok, év közben számos programon lesz lehetőségetek részt venni, legyen az a Kari Napok, HaBár bulik, Szakkollégiumi rendezvények, stb. Vannak, akik valami miatt nem tudnak elmenni egy-egy eseményre, vagy elmennek, de jól esik visszanézni még egyszer a fényképeket, vagy megnézni egy összefoglaló videót. Sokan az esti HaBár bulin történt eseményeket is a MűTerem honlapjáról szokták rekonstruálni. A közönség igénye tehát, hogy rögzítsük az eseményeket, már régóta jelen van.

A MűTerem nagyjából három évvel ezelőtt kapott óriási lendületet, amikor az Egyetemi Hallgatói Képviselet kiírt egy pályázatot, melyre a kari öntevékeny fotó- és videókörök jelentkezhettek. A pályázat célja az volt, hogy a körök egyetemi előadásokat vegyenek fel, ezért cserébe pedig használatba vehettek egy full HD-s Sony videokamerát, valamint tartozékait. A MűTerem az akkori körvezető, Szentannai Gábor vezényletével sikeresen pályázott, majd az ő lelkesedése sokakra átragadt, így a kör létszáma és feladatköre az óta egyre csak nő. Ezt támasztja alá például, hogy 2012-ben alakult meg a MűTerem berkein belül az azóta önálló öntevékeny körré vált Baross Rádió, mely a kari hallgatókat látja el zenével, információkkal és szórakoztatja őket saját készítésű műsoraival.

Jelenleg – a tanulmányi előadások felvétele mellett – a MűTerem tagjai készítik a Közhír címlapokat, HaBár buli plakátokat és fotókat. Fotósaink, operatőreink jelen vannak minden nagyobb kari és egyetemi rendezvényen. Tulajdonképpen, ha fotóról, videóról, vagy bármilyen grafikai anyagról van szó, azt a MűTerem tagjai készítik. Ha ezek mellett marad időnk és kedvünk, akkor riportvideókat, kis zenés összefoglaló videókat készítünk főleg a közlekedés témakörében, de 2010-ben például egy négyrészes főzőműsort készítettünk Koli-konyha néven, ahol közismert közlekesek főztek a Baross Gábor Kollégiumban.

De miért is jó MűTermesnek lenni? Az elsődleges szempont, hogy egy nagyon jó közösség vagyunk, ha bármilyen gondod, problémád van, nyugodtan fordulhatsz bárkihez, biztosan megpróbál segíteni. A MűTerem nem munkahely és nem is profi társaság. Mindenki tud valami olyat mutatni, ami a többieknek új lehet, vagy ha mégsem, akkor a többiek segítenek elsajátítani az új ismereteket. Már ezért a különleges közösségi élményért megéri csatlakozni hozzánk. Ezen felül biztosan éreztél már olyat, hogy egy jól elvégzett munka után elégedettség árad szét benned. Egy jól sikerült fotó, egy szép plakát vagy jó videó elkészítése már önmagában is nagy örömöt tud nyújtani az alkotójának. Pláne akkor, ha azt több száz ember nézi meg nap mint nap, és gratulál, vagy éppen jó tanácsokkal lát el, hogy legközelebb még jobb legyél. További előnyökkel is jár a tagság: ezen a nyáron már harmadik alkalommal rendeztük meg a közös Közhír – MűTerem tábort Balatonlellén. Szeretnénk, ha ez a tábor hagyománnyá válna. 2-3 nap alatt kipihenjük az év fáradalmait, új ötleteket szülhetünk meg, majd a délutáni főzőcskézések, esti bulik alkalmával új barátságokra tehetünk szert, vagy még jobban elmélyíthetjük a már meglévőket. Ha csatlakozol hozzánk, első kézből szerezhetsz tudomást sok eseményről, kiállításról, fesztiválról, amikről amúgy nem is biztos, hogy hallanál. Ha szerencséd van, akkor sajtófotósként, operatőrként, riporterként ingyenesen részt is vehetsz ezeken a programon.

Láthatod, hogy számos előnye van annak, ha valaki tagja a legdinamikusabban fejlődő öntevékeny körünknek, a MűTeremnek. Ha ez az iromány felkeltette az érdeklődésedet, és szeretnél csatlakozni hozzánk, esetleg bármilyen kérdés, kétség merült fel benned, írj bátran a MűTerem vezetőjének, Kersity Milánnak a kersity.milan@kozlekkar.hu e-mail címre. Továbbá minden kedves érdeklődőt várunk az ülésünkön.

Elérhetőségeink

Bartók Béla út 17., Budapest, Hungary, 1114
muterem@kozlekkar.hu

Tagjaink