Műegyetemi Zenekar

BME
Budapest
75 tag
Csatlakozz Te is
1896
Alapítás éve
174 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A Műegyetemi Zenekar a világon az első olyan egyetemi szimfonikus zenekar, amely zenei fakultással nem rendelkező egyetemen alakult meg. Alapításának éve 1896. Zenekarunk megalakulása óta folyamatosan működik, csupán az 1945-ös évben nem tartott hangversenyt.
A zenekar tagjainak többsége műegyetemi hallgató, de mindig voltak és vannak közöttük más egyetemek hallgatói is. Sokan egyetemi tanulmányaik befejezése után is a zenekar tagjai maradnak, így végzett mérnökök, közöttük egyetemi oktatók is részt vesznek az együttes munkájában. A zenekar hetenként két alkalommal próbál, s tanévenként három-négy hangversenyt tart, többnyire a Műegyetem Dísztermében.
Zenekarunk gyakran közreműködik a Zeneművészeti Főiskola diploma és növendékhangversenyein is versenyművek kísérésével, továbbá a Műegyetem Dísztermében tartott hangversenyét együttesünk több esetben megismételte más oktatási intézményben vagy kultúrházban.
A karmesterek és a szólisták gyakran pályakezdő művészek voltak, sok, később hírnevessé lett karmester és szólista első fellépése a Műegyetemi Zenekar nevéhez fűződik.

Elérhetőségeink

Tagjaink