MAVE

Összes
Budapest
30 tag
Csatlakozz Te is
1986
Alapítás éve
84 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A MAVE 1986-ban alakult azzal a céllal, hogy a mérnökhallgatók ismereteit bővítse, látókörét szélesítse. Alapításától tagja az Európai Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének (Electrical Engineering STudents European assoCiation, EESTEC). A non-profit diákegyesület kezdetben főként rövidtávú diákcseréket szervezett, amelyek keretében Magyarországon kalauzolta el a külföldi kollégákat.

Azóta nagyban változott a helyzet, a szervezet tevékenységeit felsorolni is nehéz; nem csoda, hogy az EESTEC egyik legjobb helyi egyesületeként tartanak minket számon. Alapelveink azonban változatlanok: célunk, hogy a MAVE a fiataloknak egyedülálló élményeket nyújtson, legyen szó nyári vízi túráról, izzasztó, de érdekes programozó versenyről, elismert szakemberek előadásairól, nemzetközi konferenciáról vagy életre szóló barátságokról.
2011. ősz

Az utóbbi évek nagyszabású eseményeivel ismertségünk is nőtt, lehetővé téve, hogy a legjobb akadémiai szakemberek mellett a versenyszféra képviselői is támogassanak minket szakmailag, ötletekben és anyagilag is. Mindez azonban semmit nem érne, ha tagságunk komoly szakmai teljesítményei mellett nem maradt volna meg kötetlen baráti társaságnak, amelynek tagja lenni nemcsak lehetőséget, hanem örömöt is jelent. A szélesebb körben vett diákságból pedig évente több mint félszázan utazhatnak külföldre partnerszervezeteink rendezvényeire.

A MAVE egy dinamikus szervezet, fontosnak tartjuk a fejlődést, megújulást. Új tagokat, új ötleteket bármikor szívesen fogadunk. Így kerülhetett sor a 2008 őszi designváltásra, új honlap készítésére, ami reményeink szerint a jövőben sokkal jobban ki tudja majd elégíteni mindenki kívánságát.
Tagjaink nagy része a BME, az ELTE, valamint a Pázmány hallgatója, de rendezvényeinken az összes budapesti egyetem hallgatói résztvesznek. 2013 januárja óta kezdjük a vidéki intézményeket is bevonni programjainkba és együttműködéseket kialakítani velük.

A 2012/13-as tanévben a MAVE tovább bővíti programkínálatát. Nagyszerű partner-kapcsolatainknak köszönhetően új programozási versenyt indítottunk, valamint a vidéki hallgatók számára egyes szemináriumsorozatainkonk online résztvehetnek.

A MAVE fontosnak tartja a más non-profit civil szervezetekkel való együttműködést, így tagja - az EESTEC mellett - a Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesületének (FDE), együttműködő partnere a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületnek (HTE), a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak (NJSZT) és az IEEE-nek (Institute of Electrical and Electronics Engineers).

AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNKChallenge24 - Nemzetközi 24 órás Programozóverseny
Magyar kezdeményezésű, rendkívüli felkészültséget igénylő, többfordulós verseny. Már több mint 400 elsőrangú programozói csapat regisztrál rá évről évre az USA-tól Magyarországon át Vietnamig. A versenyt minden év május 1-hez legközelebbi hétvégéjén tartjuk. Bővebb információt a Challange24 honlapján, a http://ch24.org címen találsz.
BeeSmarter- 24 órás Mobil Programozó Csapatverseny
2013-ban megrendezett versenyünk, mely sok szempontból úttörő. Nem az ötleteiteket próbálja megvenni, hanem valóban a képességeiteket teszi próbára. Info: http://beesmarter.org

Szakmai hetek (Workshopok)
Minden évben szervezünk az EESTEC keretein belül szakmai heteket, workshopokat, ahol a jó egyensúlyt megtalálva egy szakmai terület elméleti és gyakorlati feldolgozása mellett, az európai résztvevők megismerkedhetnek Magyarország nevezetességeivel is. 2007 tavaszán Budapest adott otthont az EESTEC legfontosabb eseményének, az éves kongresszusnak.

ORACLE tanfolyam
Az Oracle Hungary Kft-vel együttműködve minden félévben különböző témájú szeminárium-sorozat keretében lehet megismerkedni az adatbázisok világával, illetve a világcég által kínált megoldásokkal. 2012 tavaszi tanfolyam óta már nem veszünk részt a szervezésében, de büszkék vagyunk, hogy a rendezvényt sikerült oly annyira sikeressé tenni, hogy a BME és az ELTE is felkarolta a tanfolyamot és beemelte választható tárgyként kurzuskínálatába.

SAP tanfolyam
Évről évre sikeresen megrendezésre kerül a SAP tanfolyam. A tavaszi előadás-sorozatot teszt zárja, mely után a 40 legjobban teljesítő résztvevőnek lehetősége nyílik egy egyhetes intenzív géptermi képzésre, ahol a cég hivatalos tanúsítványát szerezhetik meg.

Mérnökhallgatók klubja - Projektmenedzsment, esettanulmányok
A versenyszféra vezetői rendszeres előadásokon adják át azokat a tapasztalataikat, amelyek nem részei az egyetemi képzésnek.

Elérhetőségeink

1114 Budapest, Eszék utca 9-11.
+36 1 786 5598
info@eestec.hu

Tagjaink

Vogel Erik
PR ügyekért felelős alelnök
Vass Bálint
Szakmai alelnök
Szabó Bálint
Számlálóbizottsági tag
Franyek

Tóth Zoltán
tag