Külker Szakkollégium

BGF - KKK
Budapest
30 tag
Csatlakozz Te is
2011
Alapítás éve
75 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A Külker Szakkollégium a 2010/2011-es tanév második félévében alakult meg a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán azzal a célkitűzéssel, hogy összegyűjtse és támogassa mindazon diákokat, akik az egyetemi tanulmányokon túlmutató ismeretekre, készségekre szeretnének szert tenni, emellett pedig tartalmas közösségi életet élni.

A Szakkollégium által szervezett programok két fő vonulatát ennek fényében a szakmai és a közösségi programok jelentik. Szakmaiságunk alapját az általunk szervezett saját kurzusok, előadások, a kéthetente megrendezésre kerülő vitaestek adják. Ezen felül tagjaink rendszeresen vesznek részt különböző szakmai és esettanulmányi versenyeken, konferenciákon és támogatjuk, segítjük az egyéni/csoportos kutatásokban, Tudományos Diákköri Konferencián való részvételt is. 

A kis létszámú csapat baráti közösséget is alkot, a rendszeres közösségi programjaink (közgyűlések, bevonó tábor, tanulmányi kirándulás) mellett számos spontán alkalom is kínálkozik a szabadidő hasznos eltöltésére. A Kar szakmai-tudományos diákszerveként kisebb-nagyobb mértékben részt veszünk a Főiskola különböző rendezvényeinek (például karriernap, Főiskolai Napok, tudományos konferenciák) lebonyolításában is. Működésünk során kiemelt figyelmet fordítunk az oktatókkal, más szakkollégiumokkal és diákszervezetekkel, valamint Alumni rendszeren keresztül a volt szakkollégistákkal való kapcsolattartásra is.

Szakkollégiumunk további célja, hogy társadalmilag felelősen gondolkodó, értelmes embereket képezzen, ehhez járulnak hozzá többek között a vitaestjeink, melyek során aktuális gazdasági/társadalmi jelenségeket dolgozunk fel, ezáltal fejlesztve tagjaink előadói készségét, valamint vitakultúráját. Társadalmi felelősségvállalásunk másik fontos eleme a 2013 őszén indult „Tehetségek a tehetségekért” projekt, amely a főiskolai hallgatók tehetséggondozására épülő, a középiskolai tanulók pénzügyi/közgazdasági kultúrájának fejlesztésére vonatkozó összefüggő mentorprogramot jelent. 

Elérhetőségeink

1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24. D.F.08
(1) 467 7800
kulkerszakkoli@gmail.com

Tagjaink

László Dél
kommunikációs alelnök