Képítő fotókör

BME - ÉMK
Budapest
30 tag
Csatlakozz Te is
Nincs megadva
Az alapítás éve
63 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

Amit az KÉPÍTŐ Fotókörről tudni kell. Műegyetemi hallgatók alkotják a gárdát, és alapvetően a fotózással való megismerkedésre nyílik lehetőség segítségünkkel. Közülünk senki sem hivatalos fotós, amit tudunk, azt könyvekből, folyóiratokból, valamint a tapasztaltabb társainktól tudjuk. Összejöveteleinken a működést érintő kérdések tisztázása után mindig szakmai jellegű tevékenységet folytatunk. Ez adott esetben diavetítést, képértékelést, valamint a kérdéses témák megtárgyalását jelenti. Ha valaki többet tud a másiknál, azt megosztja a többiekkel, és ennek kihasználásával egy meglehetősen hatékony tanulási folyamat alakítható ki. Ez a módszer igaz mind a kompozíciós ismeretekre, a gépkezelésre, valamint a fekete-fehér laborhasználatra is. Aki teljesen kezdőként csatlakozik hozzánk, annak egy rövid, áttekintést adó magyarázat után gépet adunk a kezébe, és az eredményt értékelve jutunk egyre magasabb fokra. 

Célunk nem az, hogy hivatalos fotósok munkáját elvegyük, és mi azokká váljunk, hanem, hogy azt amit az ember egyébként gyenge teljesítménnyel, vagy egyáltalán nem oldana meg, az igenis jól sikerüljön neki. Ez alatt értem egyes mérnöki tevékenységekből fakadó feladatokat, mint például egy tanulmányterv készítése esetén a képes illusztrációt. Gondoljuk meg mennyire másképp nézhet ki egy ilyen dokumentum egy nívós fotó-illusztrációval, mint egy félresikerült képpel, vagy éppen anélkül. De nem muszáj ennyire elrugaszkodni a hétköznapoktól, elegendő arra gondolni, hogy mennyi félresikerült kép születhet egy nyaraláson, ami alapszintű fotós ismeretekkel már elkerülhető lehet.

Tehát ennyit dióhéjban arról mi az ami az embereket az KÉPÍTŐ felé fordítja. A közösségnek természetesen tartozunk annyival, hogy amikor megrendeznek egy gólyatábort, gólyabált, vagy más sok embert megmozgató rendezvényt, akkor mi hivatalosan is a Fotós szerepét töltjük be. Az elkészült képeket kiállítjuk, vagy éppen az Interneten keresztül tesszük mindenki számára elérhetővé. Ha valakinek nem ambíciója az, hogy megtanuljon fotózni, mégis szeretne egy házi feladatot, vagy diplomamunkát képekkel dokumentálni, akkor is rendelkezésre állunk.

Ezek a tevékenységek mellett eljárunk közös kirándulásokra, ami nagyon jó közösségépítő elfoglaltság, és ilyenkor tényleg ráérünk arra, hogy a fotózással töltsük az időnket.

Konkrétan a Budapesti Műszaki, és Gazdaságtudományi Egyetem Vásárhelyi Pál Kollégiumában működünk, itt van a laborunk, közösségi helyiségünk, és a legtöbb tagunk itt is lakik. Egy viszonylag nagy gépparkkal rendelkezünk, amit túlnyomórészt régebbi analóg gépek alkotnak. Ezek mellett van digitális fényképezőgépünk, különböző vakuink, állványaink, egyéb eszközeink, és elmondhatjuk, hogy a legtöbb felmerülő fényképezési feladatot el tudjuk végezni. Ami hiányzik az arzenálból ,az a nagyformátumú fényképezőgép, valamint különböző stúdió-felszerelések. Ezek beszerzésére, folyamatosan figyelemmel kísérjük a pályázatokat.

Elérhetőségeink

1111 Budapest, Kruspér u. 2-4 b318 BME Vásárhelyi Pál kollégium
+36 20 280 82 55
csiszi89@gmail.com

Tagjaink