HA5KFU

BME - VIK
Budapest
30 tag
Csatlakozz Te is
1954
Alapítás éve
78 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A kör a nevét a hívójeléről kapta. A rádióamatőrködés az egyik legjobb játszótér leendő villamosmérnököknek. Az elmúlt években fogtunk képet meteorológiai műholdról, készítettünk EKG berendezést, sőt wifiztünk a Kopaszi-gátról is.

  A HA5KFU 1954-es alapításával a Schönherz legrégebbi köre. Fő szakterületünk a rádiózás, illetve kicsit tágabb értelemben a jelfeldolgozás. Klubszobánk a Schönherz 19. emeletén található. A tetőn lévő antennáinkkal akár Japánnal is beszélgethetsz! 

A világban használt szabványok nagy része megtalálható itt leegyszerűsítve, kis sávszélességű jelekkel. Például képeket küldhetünk át SSTV szabványon, illetve digitálisakat HDSSTV-n, beszélgethetünk másokkal a soros portra hasonlító rtty-al, vagy küldhetünk e-mailt a TCP/IP alapokon nyugvó arp-x-en keresztül, ami egy internet szerű hálózatot valósít meg a rádiók között, csak persze leegyszerűsítve. Emellett az itt megszerzett tudást rengeteg egyéb érdekes dologban ki lehet próbálni. Az elmúlt években például fogtunk képet meteorológiai műholdról, készítettünk EKG berendezést, wifiztünk a Kopaszi gátról.

Mivel mérnöknek tanulunk, nagy hangsúlyt fektetünk a saját építésű eszközökre, a jelek saját szoftverekkel való feldolgozására. A szakmai oldalon kívül gyakran járunk kirándulni rádiózással egybekötve, több tagunk lelkes amatőr fotós, illetve rendszeresen tartunk körvacsikat, sörözéseket is.

Elérhetőségeink

Budapest XI. kerületében, a Schönherz Zoltán Kollégium 19. emeletén található.
+36 70 638-9056
retzler.andras@simonyi.bme.hu

Tagjaink