GSZK Orvostechnika Szakosztály

BME - GPK
Budapest
29 tag
Csatlakozz Te is
2013
Alapítás éve
70 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

Az Orvostechnika Szakosztály 2013-ban, frissen alakult csoportja a Gépész Szakkollégiumnak, de Orvostechnikai Kutatócsoportként 10 éve folytat kutatómunkát az Anyagtudomány és Technológia tanszéken. Eredményeiből már most számos TDK dolgozat, szakdolgozat és publikáció készült.
Az Orvostechnika Szakosztály  célja az orvosi-mérnöki határterület megismertetése. Számos szakmai előadást szervezünk, amelyek előadó mind szakmabeliek (orvosok, fogorvosok, implantológusok, kutatók), így első kézből hallhatsz egy adott térmáról. Szervezünk gyár- illetve múzeumlátogatásokat, így testközelből tapasztalhatod meg az előadásokon elhangzottakat.
Fontosnak tartjuk az egyetemi évek alatt elvégzett önálló kutatómunkát, ezért lehetőséget nyújtunk TDK munka elvégzésére orvostechnika témában. Az eddigi években a nagy érdeklődésre való tekintettel külön Orvostechnika Szekciót indítottunk. A dolgozatok színvonala egyetemi és országos szinten is kiemelkedőek. Ízelítőnek néhány eddigi TDK dolgozat címe:

- Különböző csontmodell anyagok vizsgálata
- Cirkónium-dioxid fogászati koronák vizsgálata
- Koszorúérsztent-rendszerek funkcionális tulajdonságainak szinopszisa
- Ujjízületi protézis tervezése
- Patológiás sztentek felkeményedésének vizsgálata
- Combnyakrögzítő csavarok stabilitásnövelése
- Femur és csontimplantátum VEM analízise
- Sztentek bevonása biológiailag lebomló polimerrel

A Szakosztály életében több karról, különböző szakon tanuló hallgató vesz részt (VIK/egészségügyi mérnök, VBK/vegyészmérnök, GPK/anyagtechnológia, GPK/biomechatronika), akik tanulmányaidban is segítséget tudnak nyújtani.

Elérhetőségeink

Bertalan Lajos utca 7. MT. épület, Budapest 1111
orvostechnikaszakosztaly@gmail.com

Tagjaink

Károly Dóra
szakosztályi mentor
Bálint Katona
elnök
Tamás Forgó
Próbás tag