GSZK Jármű Csoport csapatok

BME - GPK
Budapest
N/A tag
Csatlakozz Te is
2013
Alapítás éve
6 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A Jármű Csoport célja a különböző járműtervező illetve építő versenyeken induló csapatok szakmai támogatása.

Szervezetünk magját a szakmai mentorokból álló gárda képezi. Ők olyan tapasztaltabb hallgatók, akik valamilyen szakterületen kiemelkedő tudással rendelkeznek, és képesek szervezni a versenyzők munkáját. Ők jelentik a kapcsolatot a csapataink illetve a Gépész Szakkollégium alá tartozó tagozatok között. Ily módon akár a tervezés, akár a gyártás során felmerülő problémákat könnyen tudják kezelni. Egy-egy versenyautó elkészítése során számos ágát lefedjük a gépészmérnök szakmának.

Irányvonalunk alapvetően 3 ágra bontható:

Legnagyobb létszámú alcsoportunk a különböző alternatív hajtású versenyeken induló csapatokat tömöríti, mint például a Bosch Elektromobil, a Rexroth Pneumobil, az ALTrace megmérettetésre készülő teamek.

Elektromos hajtású autót tervez a BMEmotion csapat, akik egy olyan nagy teljesítményű agymotoros autó fejlesztésén munkálkodnak, amely Magyarországon egyedülállónak mondható.

Harmadik alcsoportunkba a kétkerekűek megszállottjai tartoznak. A csapat célja egy olyan ütős motorkerékpár fejlesztése, amellyel több (akár nemzetközi) versenyen is jó eredménnyel szerepelhetünk.

Mindhárom alcsoportra vonatkozóan kiépítünk egy utánpótlás nevelési rendszert, amellyel biztosítani tudjuk a folyamatos eredményes szereplést a versenyeken. A fiataloknak érdekes előadásokon keresztül mutatjuk meg, hogyan is épül fel egy versenyautó, miként kell elkezdeni a tervezést. Ezen prezentációk mellett, amik inkább interaktív bemutatók, az újoncok a tényleges munkába is bekapcsolódhatnak, hogy a versenyzők munkáját segítség, és ebből a munkából ők is profitáljanak.

Nem titkolt célunk olyan cégek figyelmét felkelteni, amelyek támogatásával minőségi körülmények között folyhat csapataink munkája. Így az egyetemen megszerzett elméleti tudást felhasználva, olyan gyakorlati projekteket tudunk megvalósítani, melyek segítségével a munkaerőpiacra jól képzett, megfelelő gyakorlattal rendelkező mérnökök kerülnek.

Elérhetőségeink

jarmu@lists.ktk.bme.hu

Tagjaink