Unable to execute INSERT statement [INSERT INTO `log_hoster_displays` (`id`, `hoster_id`, `time`) VALUES (:p0, :p1, :p2)] [wrapped: SQLSTATE[HY000]: General error: 1114 The table 'log_hoster_displays' is full] GSZK Hegesztési Szakosztály ismertetője és eseményei

GSZK Hegesztési Szakosztály

BME - GPK
Budapest
110 tag
Csatlakozz Te is
1979
Alapítás éve
707 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A Hegesztési Szakosztály 1979-ben alakult. Céljául tűzte ki, hogy a leendő gépészmérnökök a hegesztési és az ezzel kapcsolatos eljárásokat, berendezéseket a gyakorlatban is megismerhessék, s ez által a hegesztés tudományának fortélyait könnyebben tegyék magukévá mind gyakorlati, mind elméleti síkon.
Ennek kapcsán szakmai bemutatókat szervezünk, melyre külsős előadókat hívunk, valamint belföldi és külföldi gyárakat illetve kiállításokat látogatunk meg. A Szakosztály programjai nyitottak, bárki tag lehet és bárki eljöhet a rendezvényeinkre. A növekvő létszám mellett próbáljuk a programok számának és minőségének növelésével kielégíteni az érdeklődök igényeit. A színvonalas megmozdulásoknak köszönhetően a tagok jól összekovácsolódtak, igazi közösséget alkotunk ahol a programokat közösen szervezzük.

Fő profil: a hegesztés gyakorlatának és elméletének oktatása tagjaiknak, szakosztályos projektek, munkák készítése, előadók és szakemberek meghívása, gyárlátogatások.

Néhány projekt: hegesztőrobot védőkerítés, palacktároló, gépállványok, pneumobil és elektromobil vázak, szekrények, polcok, valamint segítség számos TDK-munkához.

Foglalkozásaink a következő témákat ölelik fel: hegesztés, metallográfiai csiszolatok készítése, WPS készítés.

Fontosabb előadások: Hegesztőrobotok alkalmazása, Robot áramforrásának bemutatása, IWE és IIW előadás, Hegesztés az iparban, Hegesztés fiataloknak, Vasúti kocsik hegesztése.

Jövőbeli tervek: országos szinten első maradni a hasonló szakosztályok között, a tagjaikat jobban fejleszteni, és olyan pluszt adni, amit máshol nem tudnának megszerezni. További terveik a polimerhegesztés, valamint a ragasztás és forrasztás felé nyitni.

Elérhetőségeink

Stoczek utca, Budapest 1111

Tagjaink