Egészség-Gazdaságtani Diákkör

BCE - KTK
Budapest
N/A tag
Csatlakozz Te is
2009
Alapítás éve
9 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

Az Egészség-gazdaságtani Diákkör (angol nevén Health Economics Circle, HEC) a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Egészség-gazdaságtani és Egészségügyi Technológiaelemzési Kutatóközpontjának hallgatói társszervezeteként alakult 2009 õszén. A diákkörünk célja az egészségügyi közgazdaságtan iránt érdeklõdõ hallgatók összefogása és a kutatóközpont munkájába való integrálása, ezáltal lehetõséget adni számukra a szakmában való komolyabb elmélyülésre.

A gyakorlatban lehetõséget nyújtunk a különbözõ kutatásokba való bekapcsolódásra, közgazdasági elemzési munkákban való részvételre, szakmai konferenciák, elõadások szervezésére és természetesen az ezekben való részvételre is. A kutatási területek széles körûek: betegségteher vizsgálatok, életminõség és költségek, költség-hatékonysági elemzések, modellezés, epidemiológia, szûrõvizsgálatok, egészségügyi szolgáltatások igénybevétele, a gondozás megfelelõsége, egészségügyi technológiaelemzés, preferenciavizsgálatok.

Az Egészség-gazdaságtani Diákkör azért alakult meg, hogy az egészségügyi közgazdaságtan iránt aktívan érdeklõdõ hallgatókat összefogja és bevonja a szakmai közéletbe és kutatásokba, valamint lehetõséget adjon arra, hogy diplomájuk megszerzése után se szakadjanak ki a szakmai közegbõl, hanem aktív részesei maradjanak annak.

Diákkörünk nem állít felvételit a belépni szándékozók elé. Várunk minden olyan, szakmai tevékenységére igényes hallgatót, aki komolyan érdeklõdik az egészség-gazdaságtan iránt, és elég elkötelezettséget, elhivatottságot érez magában, hogy csatlakozzon hozzánk és részt vegyen kutatásainkban, programjainkon.

Elérhetőségeink

1093 Budapest, Fõvám tér 8.
061-482-5147
laszlo.gulacsi@uni-corvinus.hu

Tagjaink