Corvinus Vitaklub

BCE
Budapest
N/A tag
Csatlakozz Te is
Nincs megadva
Az alapítás éve
6 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A Corvinus Vitaklub egyetemi vitázással foglalkozó szervezet, mely a Közgázon működik, de nyitott minden érdeklődő hallgató számára, intézménytől függetlenül.
Leírás
A szervezet célja a brit parlamenti/WUDC stílusú vita intézményét népszerűsíteni és gyakorolni az egyetemen, fejleszteni az érveléstechnikát, a nyilvános beszéd képességét és a kritikai gondolkodást. Szeretnénk az egyetemi vitát az egész országban elterjeszteni.
Tevékenységünk fő eleme, hogy tagjaink számára heti rendszerességgel gyakorló vitaesteket rendezünk, melyeken kezdőtől a haladóig mindenki elsajátíthatja a vitázás, érvelés, retorika elméleti és technikai alapjait, valamint a minden alkalommal megrendezett brit parlamentáris formátumú vita során a gyakorlatban mélyítheti el tudását.
Nyilvános vitasorozatokat is szervezünk, támogatjuk más egyetemi vitaklubok megalakulását, valamint a lehető legtöbb nemzetközi vitaversenyen igyekszünk képviselni a Budapesti Corvinus Egyetemet és Magyarországot.

A vitázás hazai népszerűsítése és hazánk nemzetközi vitaéletbe való bevonása érdekében a CEU Debate Society-vel és az ELTE Vitaklubbal közösen részt veszünk az első budapesti rendezésű nemzetközi vitaverseny, a Budapest Open megszervezésében. 
A Budapest Open hagyományteremtől első versenye 2012. március 2-5. között zajlott, és 129 vitázó fiatalt látott vendégül, akik 33 országból, 37 különböző intézmény képviseletében érkeztek hozzánk. Az esemény óriási sikerrel zárult, köszönhetően a szervező csapat áldozatos munkájának és támogatóink nagyvonalúságának. Riport:http://www.youtube.com/watch?v=ZoyjctS6ADo
A Budapest Open 2013-as versenyén már 150 résztvevőt láthattunk vendégül a világ minden tájáról az Egyesült Államoktól Hong Kongig, még nagyobb sajtónyilvánossággal. Riport:http://www.youtube.com/watch?v=6D65yhHv5Yk
2013 júniusában a Global Debate & Public Policy Challenge döntőjét kiegészítve lehetőségünk volt egy újabb nemzetközi verseny, a GDPPC Open megszervezésére is, mely szintén hozzátett ahhoz, hogy a hazai egyetemi vitás élet bekapcsolódjon a nemzetközi vérkeringésbe. Riport:http://www.youtube.com/watch?v=De-RDGqo564

2014. február 28. és március 3. között újból megrendezzük a Budapest Opent, további információ: www.debatehungary.com

A brit parlamenti/WUDC vita a világ legnépszerűbb versenyszerű vitaformátuma egyetemi szinten, olyan rangos eseményekkel, mint a legutóbb Berlinben megrendezett World Universities Debating Championships, az International Debate Academy Slovenia vagy a European Universities Debating Championships.

A Corvinus Vitaklub pártoktól és egyéb szervezetektől független szervezet, melynek tagjai tevékenységüket ellenszolgáltatás nélkül, önkéntes alapon végzik.

Elérhetőségeink

debatehungary@gmail.com

Tagjaink