Bánki Donát Hagyományőrző Kör

OE - BGK
Budapest
1 tag
Csatlakozz Te is
2005
Alapítás éve
5 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

2005 tavaszán négy lelkes Bánkis hallgató úgy érezte, hogy hallgatói közösségünk megérett egy olyan kör létrehozására, mely teljesen független bármilyen más diákszervezettől és elhívatott célja a több, mint 125 éves Bánki Donát Gépészmérnöki Főiskolai Kar hagyományainak megőrzése és új hagyományok megteremtése. Ekkor alakult meg a Bánki Donát Hagyományőrző Kör.
A Kör célul tűzte ki, a Szakestélyek lebonyolítását, a Ballagás megszervezését, „Bánki Donát” emlékkirándulások szervezését, Bánki Donát sírjának éves megkoszorúzását, neves „Bánkisok”-ról való megemlékezéseket, valamint a Kar hagyományainak továbbadását és a „Bánkis szív” halhatatlanságának megtartását.
Megalakulását követően a Kör egy újabb rendezvénnyel gazdagította hagyományainkat, ez pedig a Bánki Donát Hagyományőrző Kupa.
A Körben is létezik az úgynevezett ranglétra. Ifjú tagjaink a „Jelöltek”, beavatásuk után lehetnek „Servulusok” és miután bizonyították rátermettségüket „Membrumok” lesznek. Miután valaki elbúcsúzik a Körtől „Senex” státuszba lép. Körünk ezenkívül rendelkezik tiszteletbeli tagokkal, ők a „Prudensek”. A tagság felett áll a „Presidium”, tagjai a „Praeses”, a „Nummus”, a „Sacrum” és a „Praeceptro”.
A Kör minden lelkes Bánki kari hallgatót szívesen lát tagjai közt.

Elérhetőségeink

preases@hok.banki.hu

Tagjaink

Máté Krisztián
Membrum