MKT Pódium - Dr. Sipos Sándor

SZTE GTK
Szeged 6722
2016
november 22.
SZTE - GTK
Budapest
Free
Miért gyere el?

Következő meghívott előadőnk Dr. Sipos Sándor Washington D.C.-ből é...

Következő meghívott előadőnk Dr. Sipos Sándor Washington D.C.-ből érkezink hozzánk, és tisztel meg minket szakmai előadásával, melynek címe “A migráció és menekültkérdés közgazdász szemmel”.

Az előadással hozzá kíván járulni e ellentmondásokkal terhelt és gyakran heves érzelmeket kiváltó téma higgadt és távlatosabb megközelítéséhez.

Bár elsősorban a migráció közgazdasági és gazdaságpolitikai vonatkozásaira koncentrál, ezt interdiszciplináris megközelítésből teszi, mivel a migráció okait és hatásait csak így lehet megérteni és következményei is szétfeszitik a gazdasági diszciplína kereteit.
Előadásában fölvázolja a migrációs kutatások fő irányait, szemügyre veszi a fő migrációs trendeket és a migráció melett és ellen szóló fontosabb érveket a rendelkezésre álló adatok tükrében - globálisan, amerikai, európai és magyar perspektívából is.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a terem befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a részvételi szándékotokat legyetek kedevesek előzetesen jelezni a https://goo.gl/forms/sOAJ0QThu0PDlOxv1 webes felületen.

Várunk mindenkit sok szeretettel kedden, az aulában!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
BIO:

Dr Sipos Sándor szakmai pályája során számos fejlesztéssel és szociálpolitikával kapcsolatos projektben vállalt szerepet, személye meghatározó volt az UNICEF közép- és kelet-európai népjóléti, statisztikai és szociálpolitikai monitoring rendszerének megszervezésében, amely még ma is működik.

1992-ben csatlakozott a Világbankhoz, ahol előbb az albán, majd a bolgár és horvát szociális ellátórendszerek reformját és költségvetési reformokat támogató világbanki operatív csoportokat vezette, majd 1997-ben irányításával nyílt meg a Világbank zágrábi irodája.

2001-es washingtoni visszatérése után előbb az Európai és Közép-Ázsia Régió szociálpolitikai programvezetője, majd 2003-2008. között a Világbank központi Szociálpolitikai és Munkaerőpiaci Főosztályának igazgató-helyettese volt.

2008-ban kinevezték a Világbank Európai Úniós főmegbízottjává és a Világbank brüsszeli irodája vezetőjévé. Innen 2013-ban tért vissza újból Washingtonba, ahol most a Világbank Külügyi és Szervezeti Alelnökségén tanácsadó.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

SZTE GTK
Szeged 6722, Kálvária sugárút 1.

Hozzászólások