Virtuális erőművek kivitelezése, működtetése

Energetikai Szakkollégium
Budapest 1111
2017
április 06.
BME
Budapest
Free
Miért gyere el?

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt az Energetikai Szakk...

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt az Energetikai Szakkollégium 2017. tavaszi, Dr. Ronkay Ferenc emlékfélévének hatodik előadására, melynek címe:

Virtuális erőművek kivitelezése, működtetése

Az EU egyre növekvő importált fosszilis energiahordozóktól való függősége komoly kockázati tényező az energiaellátás biztonságára vonatkozóan. Az elosztott energiatermelés lehetővé teszi a villamos energia helyben történő előállítását, kiserőművek bevonásával a termelői rendszerbe. A virtuális erőmű pedig egy olyan üzleti és technológiai megoldást kínál a kiserőművek számára, amellyel a villamosenergia-rendszerek egyensúlya megtartható, és az energiaellátás hatékonysága növelhető.
Az előadás során a VPP Zrt. munkatársainak köszönhetően részletesen bemutatásra kerül az energiaellátás jelenlegi helyzete és a virtuális erőmű szerepe a termelői rendszerben, a virtuális erőművekre vonatkozó hazai és nemzetközi szabályozási környezet, illetve a virtuális erőművek tervezésénél és kivitelezésénél felmerülő műszaki, technológiai problémák és megoldások. Az előadáson szó esik még a virtuális erőművek üzemeltetéséről és a globális energetikai trendek függvényében a várható fejlesztési irányokról.

Szervező: Herédi Márk (heredi.mark@eszk.org)

Előadók:
Szabó Zoltán - Vezérigazgató-helyettes, VPP Energy Zrt.
Németh Lajos - Fejlesztési igazgató, VPP Energy Zrt.
Schekk Imre - Szabályzóközpont vezető, VPP Energy Zrt.

Időpont: 2017. április 06. 18:00

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épület BF12-os terem, Magyar Tudósok Körútja 2.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Energetikai Szakkollégium
Budapest 1111, Műegyetem Rakpart 3.

Hozzászólások