Fővárosi Hulladékhasznosító Mű

Energetikai Szakkollégium
Budapest 1111
2015
november 04.
BME
Budapest
Free
Miért gyere el?

Tisztelettel meghívjuk az Energetikai Szakkollégium
2015. ősz...

Tisztelettel meghívjuk az Energetikai Szakkollégium
2015. őszi, Lévai András emlékfélévének harmadik üzemlátogatására, melynek során meglátogatjuk a

Fővárosi Hulladékhasznosító Művet

A Fővárosi Hulladékhasznosító Mű 1982 óta dolgozza fel az üzembe beérkező hulladékot. A 2002-ben létesített új füstgáztisztító rendszer mellett a korszerű kazán- és tüzelőberendezések nemcsak az Európai Uniós környezetvédelmi előrírásoknak felelnek meg, de évi 420 ezer tonna települési szilárd hulladék termikus hasznosítását is lehetővé teszik. A beszállított hulladékok az átvételt és a megfelelő technológiai előkészítést követően takaróanyagként hasznosíthatók, a folyamat során keletkezett károsanyagokat pedig különböző semlegesítő eljárások után szakszerű ártalmatlanításra szállítmányozzák.

Üzemlátogatásunk során szakmai körbevezetéssel lehetőség nyílik az üzem működésének és a teljes hulladékártalmatlanítási folyamatnak – a beszállítástól kezdve a hulladékégetésen át, egészen a füstgáztisztításig - a megismerésére.

Az üzemlátogatás díjmentes. Felhívjuk figyelmét, hogy - a meglátogatott létesítmény korlátozott fogadóképessége miatt - a jelentkezés önmagában nem garantálja az üzemlátogatáson való részvételt. A jelentkezés elfogadásáról az üzemlátogatás szervezője értesíti Önt a jelentkezési határidő lejárta után. A határidőt követően jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. A várható túljelentkezésre való tekintettel javasoljuk a minél előbbi regisztrációt. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a Szakkollégium tagjai, a Szakkollégium tantárgyait felvevő hallgatók, illetve az ETE, MEE, MET szervezetek valamelyikének tagjai. Azon jelentkezők, akik nem jelennek meg a megjelölt indulási időpontban, kizárhatók a szemeszter további létszámhatáros programjaiból.

A jelentkezők a jelentkezés visszaigazolását és az utazás részleteit a megadott e-mail címükre kapják meg legkésőbb 2015. október 30-ig.

Időpont: 2015. november 4. szerda
Jelentkezési határidő: 2015. október 28. 12:00

Szervező:
Halász Ágnes
(halasz.agnes@eszk.org)
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Energetikai Szakkollégium
Budapest 1111, Műegyetem Rakpart 3.

Hozzászólások