Bogozd ki! Workshop és esszéíró verseny

Corvinus Könyvtár, Üvegterem
2017
február 23.
BCE
Budapest
Free
Miért gyere el?

A Széchenyi István Szakkollégium közérthető fogalmazás workshoppal...

A Széchenyi István Szakkollégium közérthető fogalmazás workshoppal egybekötött esszéíró versenyt szervez első- és másodévesek számára.
A versenyre jelentkezők először részt vehetnek egy interaktív foglalkozáson, ahol a strukturált és könnyen átlátható szövegek alkotását sajátíthatják el. Ezt követően a helyszínen kihirdetett (de mindenki számára feldolgozható) témában take home esszét írnak, amelynek beküldésére 72 óra áll majd rendelkezésükre. Az esszéíró verseny győztesei kultúra csomagot nyerhetnek.

Gergely Vera, a közérthető fogalmazás szakértője tartja majd a workshopot, ahol a résztvevők megtanulhatják, hogyan írjanak úgy, hogy a szöveg olvasója könnyedén
"–meg tudja találni, amire szüksége van;
– megértse, amit talált; és
– fel tudja használni az információt a saját igényeinek kielégítésére."*
Egy elméleti rész után Vera korábban írt esszék példáján keresztül is bemutatja a típushibákat, és ezek elkerülésének módját.

A verseny második része maga a take home esszé megírása. Ennek műfaji sajátossága, hogy 72 óra alatt alatt kell egy olyan témában fogalmazást írni, amely a szerző számára előzetesen nem ismert, és nem igényel speciális ismereteket vagy szaktudást.
A résztvevők tehát a workshopot követően kapják készhez a konkrét feladatot és egy rövid segédanyagot az esszé megírásához, így a versenyzők élesben is kipróbálhatják a tanultakat. A verseny értékelése során elsősorban a szöveg jó felépítése és a gondolatok logikus kifejtése kap hangsúlyt.
Minden versenyző egyéni visszajelzést kap munkájára.

A legjobb három esszé szerzője kultúra csomagot nyerhet.

JELENTKEZZ: sziszverseny@gmail.com
Kérjük a leveledbe foglald bele a következő adatokat: teljes neved, egyetemed, szakod, évfolyamod, melyik évben érettségiztél

*http://vilagosbeszed.hu/
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Corvinus Könyvtár, Üvegterem

Hozzászólások