Unable to execute INSERT statement [INSERT INTO `log_hoster_displays` (`id`, `hoster_id`, `time`) VALUES (:p0, :p1, :p2)] [wrapped: SQLSTATE[HY000]: General error: 1114 The table 'log_hoster_displays' is full] Deák Tibor Szakkollégium ismertetője és eseményei

Deák Tibor Szakkollégium

BCE - ÉTK
Budapest
N/A tag
Csatlakozz Te is
2013
Alapítás éve
554 Követő
Köszönjük!
Kik vagyunk mi?

Ismerj meg minket és csatlakozz hozzánk!

A Deák Tibor Szakkollégium egy hallgatói kezdeményezésre, az Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék segítségével létrehozott tudásközvetítő diákszervezet.

A Budapesti Corvinus Egyetemen példaértékű diákszervezeti életet figyelhet meg bárki már az egyetem megalakulása óta. Néhány lelkes hallgató úgy döntött, hogy kihasználják a környezet adta lehetőségeket és fellendítik az saját karukon is a hallgatók tudományos és közösségi életét. Így jött létre az első élelmiszertudományi diákszervezet.
A Deák Tibor Szakkollégium 2013 decemberében kapott létjogosultságot, és lett ezzel az Élettudományi Campus Élelmiszertudományi Karának egyetlen a szakmai élet fellendítését megcélzó diákszervezetévé. Hallgatói kezdeményezésre, az Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék támogatásával indult meg a létrehozását előkészítő munka. Névadója az alapítók tanárait szeretettel oktatta. A Mikrobiológia Tanszék vezetőjévé, dékánná, majd rektorrá vált, és életmunkája arra ösztönzi a tagokat, hogy elhivatottan dolgozzanak, ezzel is hiteles, jó hírnevet szerezve szakmájuknak, Egyetemüknek.
A Szakkollégium igyekszik a mintatanterven kívüli, de azt kiegészítő, főleg gyakorlati tudást nyújtani az érdeklődők számára tanulmányi utakon, illetve az általa szervezett előadásokon keresztül, melyek eddig is nagy sikert arattak nem csak a Kar hallgatóinak körében. A hallgatók igényeit folyamatosan felmérve közvetít olyan értékeket, amelyek egyszerre szolgálják szakmai képességeik fejlődését és közösségi életük színesítését. Ez a diákszervezet nem a kötelezettségekről, hanem a lehetőségekről szól. Tagjai részt vehetnek pályázati munkákban, rendezvények szervezésében, viszont csatlakozhatnak pusztán azért is, hogy részesei lehessenek közösségünknek. A Szakkollégium eddigi fő törekvése több tanulmányi út megszervezése volt. Előadóestjei továbbra is aktuális, mindenkit foglalkoztató témákat fognak felölelni.
Egy diákszervezet előnye nem csak a pályázatok által megszerezhető oktatási lehetőségek kihasználása miatt előnyös. Manapság már a cégek a frissdiplomásoktól is olyan tapasztalatokat várnak el, amely tevékenységei révén megszerezhetők.
A Deák Tibor Szakkollégium célja, hogy a tagjaként olyan versenyképes, társadalmi problémákra érzékeny frissdiplomások kerüljenek ki a munkaerő¬piacra, akik a közösségünkben elsajátított tudást és tapasztalatot eredményesen kamatoztatják a későbbiekben, és ezzel segítik környezetük folyamatos fejlődését is.

Tagjaink

Csurka Tamás
Elnök